Rukola, kā ziņo “Health-News”, ir atzīta par ārkārtīgi veselīgu produktu - šis augs ir īsts zaļumu karalis - satur daudz vitamīnu un minerālvielu. Ja to ēdat katru dienu, jūs varat stiprināt kaulus, pateicoties tajā esošajam kalcijam un K vitamīnam. Rukolā var atrast arī antioksidantus, kas cīnās ar brīvajiem radikāļiem un oksidatīvo stresu, samazinot vēža risku.
Pēc oftalmologu domām, rukola aizsargā arī acis. Augs satur A un K vitamīnus, beta-karotīnu, kas ir labvēlīgi acīm. Zaļie lapu dārzeņi, tostarp rukola, satur arī alfa-liposkābi, un pētījumi liecina, ka šis savienojums ir saistīts ar zemāku cukura līmeni asinīs un paaugstinātu jutību pret insulīnu.
Rukola ir jo īpaši bagāta ar uztura šķiedrvielām, kas palīdz gremošanas sistēmai un sniedz sāta sajūtu.
Apvienojiet to ar faktu, ka tajā ir maz kaloriju, padarot rukolu par ideālu produktu cilvēkiem, kuri cenšas kontrolēt savu svaru. Turklāt zarnu veselība ir cieši saistīta ar imūnsistēmu, tāpēc pirmās uzlabošanās ietekmē otro.
Līdzās visām daudzajām labajām īpašaīnā, rukola satur arī C vitamīnu, kas atbalsta imunitāti.