Virtuvē

8.nov 2024
Kurš teicis, ka ir tikai viens pareizais veids, kā pagatavot, piemēram, frikadeļu zupu? Kurš gan ņemsies apgalvot, ka tajā jāpeld bagātīgai frikadeļu ražai, ja gardu rezultātu var panākt ar vienu pašu frikadeli? Pavārmākslas entuziaste Madara Biedriņa kopā pie Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski izmēģina īpašu recepti – vienas frikadeles zupu.
7.nov 2024
Izmēģini šos viegli pagatavojamos ķirbju kēksiņus ar kanēli!
6.nov 2024
Gards, veselīgs bezalkoholisks dzēriens no bumbiera, ķirbja un ingvera vēsajiem rudens vakariem!
5.nov 2024
Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone iesaka gardu, veselīgu un sātīgu recepti - spageti ar ķirbju mērci! Mērces sastāvā ir ķirbja biezenis kam ir neitrāla garša, bet laba pievienotā vērtība, jo tas satur A, C, E, K, B6 vitamīnus, kāliju, magniju, fosforu, dzelzi un šķīstošās šķiedrvielas. Mocarellas siers un prošuto, savukārt, ir izcils pilnvērtīgs olbaltumvielu avots, bet spageti satur “lēnos” ogļhidrātus, B grupas vitamīnus un šķiedrvielas. Ja šim ēdienam klāt baudīsiet arī dārzeņu salātus, maltīte būs vēl pilnvērtīgāka.
3.nov 2024
Tiramisu jaunās garšās!
31.okt 2024
Halovīna vakars ir laiks, kad ļaut vaļu savām bailēm, lai visu pārējo gadu tās netraucētu, un pielabināt izsalkušos mošķus ar visādiem gardumiem. Tāpēc  kūku meistare un pavārgrāmatu autore Anna Panna kopā ar meitiņu Hannu un šefpavāru Normundu Baranovski piedāvā dažas spokainas Halovīna našķu receptes.
30.okt 2024
Šefpavārs Uģis Veits radījis recepti drosmīgākajiem gardēžiem. Neceptā cepumu siera kūka ar ķiršiem un mājās gatavotiem želejas tārpiem – košs un rotaļīgs deserts Halovīnu noskaņās. Tārpu kūka ne tikai izskatās iespaidīgi, bet arī piedāvā garšām bagātu kombināciju, kas iepriecinās gan lielus, gan mazus.
27.okt 2024
Izmēģini jaunu krēmzupas recepti - ziedkāpostu siera zupu! No nepieciešamā sastāvdaļu daudzuma, izdosies pagatavot sešas porcijas.
24.okt 2024
Tuvojoties Visu svēto dienas priekšvakaram jeb Helovīnam, ir īstais laiks ļaut vaļu iztēlei un iedvesmoties nedaudz spocīgākām receptēm. Helovīnam, ko visā pasaulē atzīmē 31. oktobrī,  ir raksturīgi ne tikai interesanti un iztēles bagāti tērpi, bet arī spocīgi un gardi našķi. Lai uz svētku galdā netrūktu pārsteigumu, kulinārijas blogeri Anna Panna piedāvā izmēģināt izcila un pavisam vienkārša deserta recepti – šokolādes krēmu ar šokolādes cepumu smiltīm un želejas tārpiņiem.
22.okt 2024
Arī ēst gatavošanu var savā ziņā dēvēt par mākslu. Spējot apvienot dažādas garšas buķetes, mēs varam radīt debešķīgus ēdienus. Ne vienmēr, lai gatavotu gardas maltītes, nepieciešamas dārgas sastāvdaļas. Arī dažādi vienkārši, viegli pieejami un ikdienā plaši izmantoti produkti var paspilgtināt ēdiena garšu. Atliek vien zināt, kas ir šīs slepenās sastāvdaļas, kuras, pievienojot klāt ēdienam, vienkāršu maltīti var padarīt debešķīgu! Šos produktus izmanto arī tādi slaveni šefpavāri kā Džeimijs Olivers un Gordons Remzijs.
21.okt 2024
Šī tēja saturēs daudz antioksidantu un C vitamīna, kas palīdzēs stiprināt imunitāti drēgnajā rudenī, kad tik viegli ir saaukstēties!
20.okt 2024
Šī būs sātīga un garda zupa no ķirbja un šķeltajiem zirņiem vēsajiem rudens vakariem!
14.okt 2024
Šādus biešu salātus jūs, iespējams, nebūsiet ēduši!
14.okt 2024
Skābētus kāpostus var saukt par superēdienu, jo tie ir ļoti pieejami un tiem ir daudz labvēlīgu īpašību, bet vai tos tiešām drīkst ēsti visi? Skaidro “unian.net”.
13.okt 2024
Improvizācijas teātris DIVAS jeb Anete Bendika un Elīna Geida kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski gatavo miso zupu ar nūdelēm.
11.okt 2024
Rudens ir jaunu zināšanu, eksperimentu un pieredzes laiks. To zina arī raidījuma “Ralfs gatavo” vadītāji Ralfs un Martins Baltskari. Viņi kopā ar šefpavāru Normundu Baranovski gatavo īstenu kārumnieku sapni – brauniju.
4.okt 2024
Šī būs bagātīga, sātīga un nenoliedzami garšīga pupiņu zupa!
2.okt 2024
Vienkārši pagatavojama kartupeļu un puravu zupa, kuru baudīt vēsajos rudens vakaros!
28.sep 2024
Uzzini, kā pareizi uzglabāt saldos kartupeļus, lai tie pēc iespējas ilgāk nesabojātos un būtu izmantojami gardu ēdienu pagatavošanā!
26.sep 2024
Ja jums kāda garda ēdiena pagatavošanā nepieciešams lērums ķiploku, tad to mizošana ar nazi var būt ilgs process. Tā vietā, lai ņemtu talkā nazi ķiploku tīrīšanā, izmantojiet šo triku. Jums būs nepieciešams vien plastmasas trauciņš ar vāku.
25.sep 2024
Ceptus kartupeļus ar garšaugiem, fetas sieru un mandelēm var aizstāt arī ar ziedkāpostiem. Šādi pagatavotus dārzeņus pasniedz kā pamatēdienu vai kā piedevu zivīm, gaļai.
23.sep 2024
Veikalos nopērkamie enerģijas dzērieni var sniegt tūlītēju mundrumu un enerģijas pieplūdumu, tomēr tie nav īpaši veselīgi. Ja jums dienas vidū ir spēku izsīkums, pagatavojiet šo dabīgo enerģijas dzērienu no piecām sastāvdaļām.