Latvijas valsts svētku laikā mūsu mājās ienāk īpašs siltums ar sveču liesmām un smaržām, kas atgādina bērnību. Tieši ēdiens bieži vien palīdz radīt svētku sajūtu, tāpēc šogad izmēģiniet pagatavot pufīgās kārtainās mīklas zvaigznītes ar šokolādes pildījumu un dzērvenēm.
Tās ir vienkārši pagatavojamas, izskatās svinīgi un iederēsies gan pie rīta kafijas 18. novembrī, gan uz svētku galda kā skaista, smaržīga uzkoda.
Zvaigzne ir gaismas, cerības un piedzimšanas simbols, atgādinot par Latvijas spēku, izturību un mūsu pašu iekšējo gaismu. Turklāt kārtainā mīkla cepoties izveido brīnišķīgu, pufīgu tekstūru, kas šai formai piešķir īpašu svētku šarmu.

Veido pamatu - atkausē kārtaino mīklu. Izklāj to uz galda un viegli izrullē, lai mīkla ir vienmērīga. Sagriež kvadrātiņos - mīklu sagriež aptuveni 8-10 cm lielos kvadrātos. Tieši no tiem tiks veidotas zvaigznītes.
Sagatavo pildījumu:
Veido zvaigznītes:
Zvaigznītes pārliek uz pannas, pārsmērē ar sakultu olu, lai cepoties iegūst zeltainu toni.
Cep iepriekš sakarsētā 200°C temperatūrā 15-18 minūtes, līdz tās ir skaisti pufīgas un zeltaini brūnas.
Atdzesē pāris minūtes un pārkaisa ar pūdercukuru - tas piešķir svētku eleganci un maigu saldumu.
Zvaigznīšu forma un dzērveņu košā krāsa piešķir svētkiem simbolisku siltumu. Tā ir recepte, kas neprasa sarežģītus produktus, bet sniedz daudz - garšas, smaržas un kopā būšanas prieku.