Vistas nageti ir daudzu cilvēku iecienīta uzkoda. Tā var būt kalorijām un sāls bagāta. Ja jums garšo šis fritētais ēdiens, bet vēlaties pievērsties veselīgākam dzīvesveidam, iesakām vistas nagetus iemainīt pret brokoļu nagetiem!
Skaidri zināms, ka ir prātīgi un izdevīgi maltītes plānot uz priekšu un pārtiku iegādāties visai nedēļai. Tomēr šāda pieeja rada jaunus izaicinājumus: ledusskapis pilns ar sagatavotajiem ēdieniem un pāri palikušajiem produktiem, bet kā tos vispareizāk uzglabāt, lai tie nesabojātos? Šefpavārs Normunds Baranovskis piedāvā sešus praktiskus padomus ēdiena uzglabāšanai.
Kad runa ir par pārtikas produktu krājumiem, nav tādu noteikumu, kam vienmēr obligāti jābūt virtuvē, saka Rimi Gardēdis Normunds Baranovskis. Tas, kādus produktus glabāt pieliekamajā vai ledusskapī, ir ļoti atkarīgs no katra cilvēka dzīvesveida, ēšanas paradumiem un mājsaimniecības izmēra. Tomēr ir produkti, kurus būtu ieteicams turēt pa rokai, sevišķi tad, ja kaut ko vajag pagatavot ātri.
Brīvdienas un svētki ir laiks, kad kopā pulcējas draugi un ģimene, lai baudītu garšīgus ēdienus un izcilu kompāniju. Uzkodu dēlis ir interesants veids, kā pārsteigt viesus ar dažādām garšu paletēm, vienlaikus padarot svētku galdu krāšņāku un ietaupot arī vietu uz svētku galda. “Maxima Latvija” garšu eksperti apkopojuši piecus padomus, kā sagatavot uzkodu dēli.
Ja vēlaties dzīvot dabai draudzīgāk un parūpēties arī par savu roku ādu, tad, iespējams, jums nepieciešams apdomāt, vai ir prātīgi iegādāties veikalos piedāvātos trauku mazgājamos līdzekļus, jo nezināt, kas tur ir iekšā. Izrādas, ka pavisam ātri un vien no divām sastāvdaļām varat mājās pati gatavot dabīgu trauku mazgāšanas līdzekli!
Lai noteiktu vai produkti ir svaigi, visbiežāk mēs apskatām uz iepakojuma norādīto derīguma termiņu, vizuāli novērtējam produkta izskatu, to pasmaržojam un reizēm arī pagaršojam. Tomēr kā noteikt vai iegādātās olas vēl ir svaigas, ja tās nevar ne pasmaržot, ne pagaršot un vizuāli tās nekādi neatšķiras?
Reizēm šķiet, ka mājās ir visas sastāvdaļas, lai pagatavotu gardu ēdienu, piemēram, izcept kūku. Tomēr darba procesā pēkšņi attopaties, ka nav cepamā pulvera. Izrādās, ka to var aizstāt ar citiem kulinārijā plaši izmantojamiem produktiem!
Maize ir viens no tiem pārtikas produktiem, kuru lieto liela daļa pasaules iedzīvotāju. Tieši tāpēc ikvienam var būt noderīgs kāds no šiem trikiem, kā paildzināt maizes mūžu jeb ko darīt, lai tā ilgāk saglabātos svaiga.
Pasta kā Itālijā? Tātad aromātiska, bagātīga un – pašu rokām gatavota! Tieši tādu ēdienu galdā ceļ dziedātāja Aija Andrejeva, kura kopā ar Rimi Gardēdi, šefpavāru Normundu Baranovski gatavo paštaisītu tagliatelle ar brokoļiem.
Viss ģeniālais ir vienkāršs, arī ēdiens: gardas maltītes var pagatavot ļoti vienkārši un lēti! Par to ir pārliecināta “Mazo pavāru skoliņas” vadītāja Laura Grēviņa, kurai nākas gatavot bieži un daudz: viņai ir divi dēli ar lielisku apetīti, kuriem, par laimi, patīk gatavot arī pašiem. Laura kopā ar Rimi Gardēdi Normundu Baranovski izvēlas vienkāršu, bet ļoti gardu ēdienu – viņa cep rīsus ar dārzeņiem vokpannā.
Latvijas Apvienotas putnkopības asociācijas izpilddirektore Anna Ērliha, iedvesmojoties no franču virtuves, dalās ar piecām gardām receptēm, kur izmantot olas.
Daudziem noteikti būs pazīstama šī situācija - Lieldienas atnākušas, olas skaisti novārītas un nokrāsotas, arī jautrās olu kaujas jau aizvadītas. Un tad rodas jautājums - ko lai iesāk ar visu šo vārīto olu daudzumu? Ārā mest īsti neļauj sirdsapziņa un ģimenes budžets. Kā garšīgi un interesanti pagatavot vārītās Lieldienu olas, piedāvā "Lidl" garšu speciālisti.