Ja vēlaties palutināt sevi ar īpaši gardu karsto šokolādi, izmēģiniet klasiskā franču dzēriena variāciju, iesaka “Better Homes & Gardens”.
Kad aiz loga satumst un valda decembra vēsums, viss, ko vēlamies, ir ietīties mīkstā segā, ieslēgt iecienītāko filmu un sasildīties ar tasi garda dzēriena. Šādos brīžos karstā šokolāde izklausās pēc ideāla vakara plāna.
Recepte paredz, ka piens, saldais krējums un cukurs lēnām jāuzsilda uz vidēji mazas uguns. Kad maisījums ir silts, pievieno tumšo šokolādi un visu maisa, līdz tas sasniedz biezu, samtainu konsistenci.
Sastāvdaļas:
1 1/2 glāzes piena
3/4 glāzes trekna saldā krējuma
2 ēdamkarotes cukura
280 g tumšās šokolādes 60-70%, smalki sakapātas
1 tējkarote vaniļas cukura
Putukrējums rotāšanai (pēc izvēles)

Pagatavošana:
Katliņā ar biezu dibenu uz vidēji mazas uguns uzkarsē pienu, saldo krējumu un cukuru, līdz maisījums sāk vārīties. Noņem no uguns.
Pievieno šokolādi, maisa, līdz izkūst. Ļauj tai nostāvēties 5 minūtes. Maisa, līdz masa kļūst pilnībā izkususi un gluda. Ja nepieciešams, atkal uzliek katliņu uz mazas uguns, lai maisījums viegli uzsildītos un palīdzētu šokolādei pilnībā izkust.
Pasniedz mazās krūzītēs - kafijas vai espresso. Ja vēlas, dekorē ar putukrējumu.