Ir receptes, kas glābj svētku vakaru pēdējā brīdī - kad gribas kaut ko mājīgu, smaržīgu un tikko ceptu, bet laika un spēka ir maz. Šie kārtainās mīklas rullīši ir tieši tādi: gatavi nieka pusstundā, ar minimālu piepūli un maksimālu “wow” efektu. Lieliska aktivitāte kopā ar bērniem! Ar receptes ideju dalās “Martha Stewart”.
Šos rullīšus var gatavot ar kanēli - tas piešķirs klasisku Ziemassvētku sajūtu, savukārt variācijā ar Nutella krēmu, tie būs īpaši iecienīti bērnu un saldummīļu vidū. Pasniegti ar pūdercukuru un aveņu ievārījumu, tie izskatās gluži kā no svētku kafejnīcas vitrīnas.
Sastāvdaļas (8-10 rullīšiem)
Nutellas versijai:
Pasniegšanai:
Pagatavošana
Sagatavo mīklu - kārtaino mīklu izklāj uz darba virsmas un, ja nepieciešams, nedaudz izrullē, lai tā būtu vienmērīga un taisnstūrveida. Ar mīklu visērtāk strādāt, ja tā vismaz pusstundu ir atradusies ārpus ledusskapja, tomēr svarīgi to arī pārāk “nesasildīt”, jo tad tā kļūs ķepīga.
Pildījums - sviestu vienmērīgi iesmērē pa visu mīklas virsmu. Atsevišķi sajauc brūno cukuru ar kanēli un bagātīgi pārkaisa sviesta kārtu. Nutellas versijā sviestu un cukuru neizmanto - Nutellu vienkārši plānā kārtā izsmērē pa mīklu.
Sarullē un sagriez - mīklu cieši sarullē no garākās malas. Ar asu nazi sagriež apmēram 2-3 cm biezās šķēlēs.
Cepšana - rullīšus liek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 190 °C apmēram 15-20 minūtes, līdz tie ir zeltaini un viegli uzpūtušies.
Pasniegšana - nedaudz atdzesētus rullīšus pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz ar aveņu ievārījumu blakus - kontrasts starp saldo mīklu un skābenajām ogām būs īpaši izdevies un piešķirs īpašu svētku noskaņu - rullīšus visērtāk pasniegt katram uz sava deserta šķīvīša.

Noderīgi svētku knifi
Šie kārtainās mīklas kanēļa vai Nutellas rullīši pierāda, ka svētku sajūtai nav vajadzīgas sarežģītas receptes. Dažreiz pietiek ar siltu krāsni, kanēļa smaržu un nelielu pūdercukura mākoni, lai mājās ienāktu īsta svētku noskaņa.
Ja meklē desertu, kas der gan pēdējā brīža viesiem, gan mierīgam vakaram ar tējas krūzi - šī recepte noteikti kļūs par tavu favorītu.