Kad gribas kaut ko saldu, bet nav vēlmes stundām stāvēt virtuvē, šīs bulciņas ir īsts glābiņš. Ar recepti dalās “BBC Food”.
Bulciņas pagatavojamas dažu minūšu laikā, izmantojot gatavu kārtaino mīklu un pašgatavotu kakao krēmu - bez palmu eļļas un liekiem konservantiem. Rezultāts - smaržīgas, mīkstas un pārsteidzoši gardas!

Sastāvdaļas 8-10 bulciņām:

Pagatavošana
Pagatavo kakao krēmu. Katliņā uz lēnas uguns izkausē sviestu, pievieno kakao pulveri, pūdercukuru, krējumu un šķipsniņu sāls. Maisa, līdz veidojas viendabīgs, gluds krēms. Ļauj nedaudz atdzist.
Sagatavo mīklu. Izrullē kārtaino mīklu plānā taisnstūrī, pārsmērē ar sagatavoto kakao krēmu. Ja vēlas, pārkaisi ar riekstiem vai liek plānas banānu šķēlītes.
Satin un sagriež. Satin ruletē, sagriež aptuveni 2-3 cm biezās šķēlēs un liek uz cepampapīra.
Cep 200 °C temperatūrā apmēram 15-18 minūtes, līdz bulciņas kļūst zeltaini brūnas.
Garšo lieliski gan siltas, gan atdzisušas. Var pārkaisīt ar pūdercukuru vai viegli aplaistīt ar medu.
Lai bulciņas saglabātu mīkstas, uzglabā tās, nosedzot ar vieglu drāniņu. Ja vēlas intensīvāku garšu, kakao krēmā var iemaisīt nedaudz vaniļas ekstrakta vai kanēli - to var izmantot arī pārkaisīšanai.
Izmēģiniet pagatavot arī ķirbja un kakao kēksu.