Šokolādes krēms glāzītē ar granātāboliem

© pexels.com

Vienkārši, ātri, iespaidīgi – tikai 10 minūtes darba Šī ir viena no tām receptēm, kas izskatās “restorāna cienīga”, bet prasa minimālu piepūli. Nav jākuļ olas, nav jāizmanto želatīns – krēms pats sabiezē, pateicoties šokolādei un saldā krējuma kombinācijai. Granātāboli piešķir svaigumu un interesantu tekstūru, kas lieliski līdzsvaro šokolādes maigo saldumu. Ar recepti dalās “BBC Food”.

Sastāvdaļas 4 glāzītēm

  • 200 ml saldā krējuma (35%)
  • 120 g tumšās šokolādes (vismaz 50-60% kakao)
  • 1 ēdk. cukura (pēc izvēles)
  • ½ tējk. vaniļas ekstrakta
  • Granātābolu sēklas (aptuveni no ½ granātābola)
  • Šķipsniņa sāls

unsplash.com

Pagatavošana

Uzsildi saldo krējumu - katliņā lēni uzkarsē krējumu līdz robežai, kad tas sāk dūmot, bet vēl nevārās.

Pievieno šokolādi - noņem no uguns, pievieno gabaliņos salauztu tumšo šokolādi. Ļauj 1 minūti pastāvēt, tad maisi, līdz masa kļūst vienmērīga un spīdīga.

Pievieno cukuru, vaniļu un šķipsniņu sāls. Sāls pastiprina šokolādes garšu - neizlaid šo soli!

Pildi glāzītēs - lej krēmu nelielās glāzītēs vai burciņās. Atstāj ledusskapī vismaz 1 stundu, lai sabiezē.

Pasniedz ar granātāboliem - pirms pasniegšanas pārber ar granātābolu sēklām. Vari pievienot arī piparmētru lapiņu vai nedaudz kakao pulvera.

unsplash.com

Padomi

  • Ja vēlies vēl maigāku tekstūru, masu var nedaudz saputot pirms liešanas glāzītēs.
  • Šis krēms ļoti labi garšo arī ar avenēm, mango vai kraukšķīgu riekstu kārtiņu.
  • Var gatavot iepriekšējā dienā - garša kļūst vēl pilnīgāka.