Vienkārši, ātri, iespaidīgi – tikai 10 minūtes darba Šī ir viena no tām receptēm, kas izskatās “restorāna cienīga”, bet prasa minimālu piepūli. Nav jākuļ olas, nav jāizmanto želatīns – krēms pats sabiezē, pateicoties šokolādei un saldā krējuma kombinācijai. Granātāboli piešķir svaigumu un interesantu tekstūru, kas lieliski līdzsvaro šokolādes maigo saldumu. Ar recepti dalās “BBC Food”.
Sastāvdaļas 4 glāzītēm

Pagatavošana
Uzsildi saldo krējumu - katliņā lēni uzkarsē krējumu līdz robežai, kad tas sāk dūmot, bet vēl nevārās.
Pievieno šokolādi - noņem no uguns, pievieno gabaliņos salauztu tumšo šokolādi. Ļauj 1 minūti pastāvēt, tad maisi, līdz masa kļūst vienmērīga un spīdīga.
Pievieno cukuru, vaniļu un šķipsniņu sāls. Sāls pastiprina šokolādes garšu - neizlaid šo soli!
Pildi glāzītēs - lej krēmu nelielās glāzītēs vai burciņās. Atstāj ledusskapī vismaz 1 stundu, lai sabiezē.
Pasniedz ar granātāboliem - pirms pasniegšanas pārber ar granātābolu sēklām. Vari pievienot arī piparmētru lapiņu vai nedaudz kakao pulvera.

Padomi