Tas nozīmē, ka tas var palīdzēt novērst Alcheimera slimību. Tomēr šis auglis patīk tikai dažiem cilvēkiem. Visbiežāk tāpēc, ka to ir neērti mizot.
Turklāt ne tikai šā augļa saldskābās sēklas ir noderīgas. Kardioloģe Olga Bokerija norādīja, ka jaunākie pētījumi liecina, ka daudzas šā auga daļas — sēklas ar mīkstumu, sula, lapas un pat miza — satur īpašu vielu, kas uzlabo atmiņu, raksta DoctorPiter.
Ārste precizēja, ka sākumā zinātniskos eksperimentos piedalījās tikai peles. Taču tagad jau ir vairāki pētījumi, kuros iesaistīti brīvprātīgie: daži no viņiem cieta no Alcheimera slimības, bet dažiem tika veikta sirds operācija, izmantojot dziļu anestēziju, pēc kuras ir iespējami arī kognitīvie traucējumi.
“Šie pētījumi bija randomizēti, akli, tas ir, neviens nezināja, ko viņš lieto. Izrādījās, ka granātābols patiešām uzlabo kognitīvās funkcijas un atmiņu," norāda kardioloģe.
Granātābols patiešām satur daudz noderīgu vielu, tostarp B5, B6, B2, C, H un PP vitamīnus, kā arī magniju, kāliju, mangānu, kalciju, dzelzi, fosforu, nātriju, antioksidantus punikalagīnus un polifenolus. Tajā pašā laikā tas tiek uzskatīts par mazkaloriju augli - 100 gramos ir tikai apmēram 80 kalorijas.
Uztura speciāliste Gulšata Sirajeva starp daudzajām šā eksotiskā augļa priekšrocībām izcēla 6 īpaši svarīgas veselībai. Tādējādi tikai 100 grami granātābolu satur:
Lai gan granātābolu sulu sauc par jaunības eliksīru, eksperti tomēr iesaka to nedzert ļoti koncentrētā veidā, bet gan atšķaidīt ar ūdeni.
Lieta ir dzēriena augstajā skābumā, kas var negatīvi ietekmēt gļotādu un izraisīt kairinājumu. Tāpat sulā esošās organiskās skābes var bojāt zobu emalju, tāpēc labāk šo sulu dzert caur kokteiļa salmiņu un pēc tam izskalot muti ar ūdeni.