Virtuvē

14.feb
Iepriecini savas un sava partnera garšas kārpiņas ar svaigu kokteili. Atceries alkohola lietošanai ir kaitīga ietekme uz veselību!
13.feb
Iepriecini savu otru pusīti Visu mīlētāju dienā, 14. februārī, ar gardu un gaisīgu desertu!
11.feb
Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone iesaka izmēģināt gardo Minestrone zupiņu!
10.feb
Basketbolists Dairis Bertāns kopā ar Rimi Gardērdi Normundu Baranovski šmorē desiņas ar kāpostiesm. Iedvesmojies un pagatavo arī pats!
8.feb
Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone aicina pagatavot un nobaudīt gardu sakņu - dārzeņu sautējumu!
5.feb
Lai pagatavotu šo maizi nebūs nepieciešama maizes krāsns. Jums vajadzēs vien pannu un divas sastāvdaļas!
30.jan
Vai kūku var izcept no nieka divām sastāvdaļām? Izrādās, ka var! Izmēģiniet šo šokolādes kūkas recepti!
26.jan
Dziedātāja Aminata kopā ar Rimi Gardēdi Normundu Baranovski cep gardo ābolu pīrāgu.
23.jan
Jo vairāk sviesta, jo gardāka maltīte? Bokseris Kristaps Zutis ir pārliecināts, ka gardu vistas cepeti var pagatavot ar karstu gaisu un mīlestību vien! Viņš kopā Rimi Gardēdi Normundu Baranovski gatavotu gaisa cepeškrāsnī jeb aerogrilā ceptu vistu ar zeltainiem kartupelīšiem un sēņu mērci.
16.jan
Katru gadu janvārī arvien vairāk cilvēku nolemj mēnesi ēst tikai augu izcelsmes ēdienus un pievienojas tā dēvētajam Vegāniskā janvāra jeb Veganuary izaicinājumam. Tomēr bieži vien pastāv maldīgs priekšstats, ka ilgtspējīgāki pārtikas produkti ir dārgāki un to pagatavošana ir sarežģītāka. IKEA Ēdināšanas nodaļas vadītājs Oļegs Soročins pierāda pretējo, daloties ar viegli pagatavojamu augu izcelsmes maltītes recepti.
6.jan
Labam pavāram un krietnam ēdājam pa spēkam viss – gan kārtīga itāļu pica, gan latviešu virtuves “smagsvari”! Kārlis Matīss Zitmanis un Andrejs Reinis Zitmanis no grupas "Sudden Lights" ciemojas pie "Rimi Gardēža" Normunda Baranovska un gatavo pelēkos zirņus ar bekonu.
2.jan
Šarmantās balss īpašnieks un sabiedrībā mīlētais dziedātājs Intars Busulis iesaka ātru recepti, kas iepriecinās jebkuru saldummīli – saldā šokolādes desa ar Selga cepumiem un medu.
31.dec 2023
Lai kā mēs censtos, katram dzīvē var gadīties, ka otrais rīts pēc labas ballītes ir grūts, jo esam pārspīlējuši ar patērētā alkohola daudzumu. Lai mazinātu paģiru sekas un sevi palutinātu ar kādu spirdzinošu dzērienu, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone piedāvā izmēģināt divus kokteiļus, kas palīdzēs atgūt možumu, ja iepriekš iedzerts pārāk daudz! Protams, šīs receptes var noderēt arī citreiz, un lai nobaudītu šos dzērienus, nav obligāti jāgaida rīts pēc “vētrainas” ballītes!
30.dec 2023
Pagatavojiet mājās gardus dārzeņu čipsus. Tas nemaz nav tik grūti!
28.dec 2023
Ļoti vienkārša un garda deserta recepte. Lai pagatavotu desertu nepieciešamas vien trīs sastāvdaļas un nieka piecas minūtes!
26.dec 2023
Eksperti apkopojuši noderīgus padomus, kas palīdzēs būt ilgtspējīgākiem šajos svētkos un rast jaunas idejas, kā izmantot svētku galda pārpalikumus ikdienā.
25.dec 2023
Kā zināt, kad pienākuši svētki? Tad, kad galdā tiek celti klasiskie salāti! To pagatavošana gan mēdz prasīt laiku un rūpību, piemēram, lai pienācīgi sasmalcinātu visas sastāvdaļas un ļautu visam labi ievilkties – otrajā dienā tādi gardumi ir pat vēl labāki. Dziedātāja Olga Rajecka kopā ar Rimi Gardēdi Normundu Baranovski gatavo siļķi kažokā.
24.dec 2023
Pavisam vienkārša recepte, kā pagatavot gardu Ziemassvētku punšu. Izmēģini un iepriecini savu ģimeni
16.dec 2023
Dzērvenes pūdercukurā ir lielisks našķis ziemas vēsajos vakaros. Saldais pūdercukurs apvienojumā ar skābo dzērveni ir izcils salikums! Bet kā dzērvenes pūdercukurā pagatavot paša spēkiem, lasiet tālāk!
15.dec 2023
Tieši tikko ceptu piparkūku smarža ir tā, kas ienes mājās Ziemassvētku sajūtu. Vieni dod priekšroku trauslām un kraukšķīgām piparkūkām, kas viegli drūp un atstāj visapkārt smaržīgas drupačas. Citiem visgardākās šķiet mīkstās un pufīgās, kas vairāk atgādina prjaņikus. Kulinārijas blogs “Našķoties” piedāvā trīs piparkūku mīklas receptes, iedvesmojot ikvienu uzdrīkstēties pagatavot savu svētku gardumu.
9.dec 2023
Gards un interesants deserts Ziemassvētku laikam. Čiekurus var gatavot kopā ar bērniem, ļaujot vaļu viņu fantāzijai.
7.dec 2023
Lai saglabātu pārtiku svaigu un gardu ilgāku laiku, svarīga ir pareiza tās uzglabāšana ledusskapī. Ieteikumos, kā efektīvi izmantot ledusskapī esošos plauktus, dalās eksperts Andris Kalniņš.