Bumbieru un rozmarīna pikantais ķiploku čatnijs

© pexels.com

Šī ir interesanta, aromātiska recepte, kas ir ideāla vasaras beigām, kad bumbieri ir pilnībā nogatavojušie. Tā ir ļoti piemērota kā piedeva gaļai vai kā uzkoda pie siera! Ar recepti dalās “Kitchn”.

Sastāvdaļas:

  • 4 vidēji bumbieri (nogatavojušies, bet ne pārlieku mīksti)
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 1/4 glāzes ābolu sidra etiķa
  • 1/2 glāzes brūnā cukura
  • 1 ēdamkarote medus
  • 1/2 tējkarotes rozmarīna (smalki sakapāta)
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 1/4 tējkarotes malti pipari
  • 1/4 tējkarotes sinepju sēklu (pēc izvēles)
  • 1/2 tējkarotes čili pārslu (ja vēlies pikantāku)

pexels.com

Pagatavošana:

Sagatavo bumbierus - nomizo, izņem serdi un sagriež nelielos gabaliņos.

Sīpolu un ķiplokus apcep - sakapā sīpolu un ķiplokus, un apcep uz nelielas uguns līdz tie kļūst caurspīdīgi.

Sajauc sastāvdaļas - pievieno bumbierus, ābolu sidra etiķi, brūno cukuru, medu un garšvielas (rozmarīnu, sāli, piparus, sinepju sēklas un čili pārslas). Visu kārtīgi samaisa.

Vāra uz lēnas uguns - ļauj vārīties 40-50 minūtes, līdz masa iegūst biezu konsistenci. Laiku pa laikam apmaisa.

Pārbauda konsistenci - ja čatnijs šķiet pārāk šķidrs, turpina vārīt vēl 10-15 minūtes. Var izmantot rokas blenderi, lai to sablendētu līdz vēlamajai konsistencei.

Aizvākošana - ja sagatavo lielākas porcijas un vēlas uzglabāt, uzreiz burkās liek karstu čatniju un aizvāko.

Šis čatnijs ir lieliski piemērots, lai pasniegtu pie grillētas gaļas, kā uzkoda ar sieru vai pat ar rīsiem. Tas ir lielisks veids, kā izmantot bumbierus, kas sāk nogatavoties, un tajā pašā laikā iegūt kaut ko pikantu un īpašu!

Ja vēlies, vari pievienot arī mazliet citrona sulas, lai iegūtu svaigāku skābumu, vai pat pievienot kanēli, lai vēl vairāk pastiprinātu aromātu.

pexels.com

Kas ir čatnijs?

Čatnijs ir tradicionāls Indiāņu ēdiens, kas kļuvis populārs visā pasaulē, īpaši Lielbritānijā. Tā ir saldskāba piedeva, kas tiek gatavota no augļiem, dārzeņiem, cukura, etiķa un dažādām garšvielām.

Čatnijs var būt gan pikants, gan salds un maigāks, atkarībā no sastāvdaļām un sagatavošanas veida. To bieži pasniedz kopā ar gaļu, sieru, rīsiem vai vienkārši kā uzkodu, lai piešķirtu ēdienam papildu garšu.

Katram reģionam un virtuvei ir savas čatnija receptes, un tas var būt ļoti pielāgojams, izmantojot sezonālus augļus vai dārzeņus - piemēram, šajā gadījumā, bumbierus, rozmarīnu un ķiploku.

Sākums

Šī ir interesanta, aromātiska recepte, kas ir ideāla vasaras beigām, kad bumbieri ir pilnībā nogatavojušie. Tā ir ļoti piemērota kā piedeva gaļai vai kā uzkoda pie siera! Ar recepti dalās “Kitchn”.

Svarīgākais