Sildoši, bet atsvaidzinoši smūtiji

© pexels.com

Rudenī roka biežāk sniedzas pēc kaut kā silta, taču tas nenozīmē, ka jāatsakās no smūtijiem - ar nelielām izmaiņām sastāvā tie var kļūt ne tikai sildoši, bet arī palīdzēt stiprināt imunitāti un saglabāt enerģiju drēgnajās dienās. Galvenais ir izvēlēties sezonas augļus, dārzeņus un garšvielas, kas sniedz gan siltumu, gan svaigumu, iesaka “healthline.com”.

Ķirbju un banānu smūtijs ar kanēli

Silts, krēmīgs un nedaudz saldens - īsts rudens garšas iemiesojums.

Sastāvdaļas: ½ glāze vārīta ķirbja biezeņa, 1 banāns, ½ glāze augu piena, šķipsniņa kanēļa un muskatrieksta, tējkarote medus.

Pagatavošana: sablendē līdz viendabīgai konsistencei un, ja vēlies, nedaudz uzsildi mikroviļņu krāsnī vai uz plīts - smūtijs kļūs patīkami silts.

pexels.com

Bumbieru un auzu smūtijs ar ingveru

Viegls, bet sātīgs dzēriens, kas palīdz uzturēt sāta sajūtu un stiprina imunitāti.

Sastāvdaļas: 1 nogatavojies bumbieris, 2 ēdamkarotes auzu pārslu, ½ tējkarotes rīvēta ingvera, ½ glāze mandeļu vai govs piena, mazliet medus vai kļavu sīrupa.

Padoms: ja vēlies, lai smūtijs būtu sildošs, izmanto siltu pienu un neliec ledu.

Ābolu un burkānu smūtijs ar kurkumu

Dabīgs vitamīnu sprādziens ar vieglu pikantumu.

Sastāvdaļas: 1 ābols, 1 burkāns, ½ apelsīna sula, šķipsniņa kurkumas un šķipsniņa maltu piparu (tie palīdz kurkumai labāk uzsūkties).

Papildu bonuss: šis smūtijs ir lielisks antioksidantu avots un palīdz cīnīties ar rudens nogurumu.

unsplash.com

Mazs triks - siltā smūtija versija

Ja auksts dzēriens vairs nevilina, izmēģini “warm smoothie” versiju: sablendē sastāvdaļas un pēc tam uzsildi uz lēnas uguns, līdz temperatūra sasniedz aptuveni 40-45 °C. Tā saglabājas lielākā daļa uzturvielu, bet sajūta - it kā dzerot sildošu desertu.

Rudens smūtiji ir pierādījums tam, ka veselīgi dzērieni var būt gan sildoši, gan garšas ziņā bagātīgi. Tie palīdz uzturēt labsajūtu, piegādā organismam sezonai nepieciešamos vitamīnus un sniedz īsu, garšīgu brīdi sev - arī rudens drēgnajās dienās.

Izmēģini arī šo rudens recepti - ķirbju un ābolu sautējumu.