Kad rudens Latvijā pakāpeniski iekrāso mežus sārtos un zeltainos toņos, arvien biežāk vēlamies paslēpties mājīgā virtuvē un pagatavot kaut ko sildošu un aromātisku. Rudens ir ne tikai sezonas dārzeņu un augļu laiks, bet arī ideāls brīdis, lai eksperimentētu ar gardām receptēm, kas sasilda dvēseli un ķermeni. Viena no tādām receptēm ir ķirbja un ābolu sautējums - vienkāršs, veselīgs un pilns ar Latvijas rudens garšām.
Ķirbja un ābolu sautējums
Sastāvdaļas (4 porcijām):
Pagatavošana:
Ķirbi nomizo, izņem sēklas un sagriež nelielos kubiņos.
Ābolus nomizo, izņem serdi un sagriež līdzīga izmēra gabaliņos.
Sīpolu un ķiploku smalki sakapā.
Lielā pannā uz vidējas liesmas sakarsē olīveļļu, pievieno sīpolus un ķiplokus un cep, līdz kļūst zeltaini.
Pievieno ķirbi un ābolus, apmaisa un cep vēl apmēram 5 minūtes.
Pievieno kanēli, muskatriekstu, sāli un piparus, pārlej ar buljonu un sautē zem vāka 15-20 minūtes, līdz viss kļūst mīksts.
Pirms pasniegšanas pārkaisa ar svaigiem zaļumiem.
Papildus sātīgumam var pievienot apceptu malto gaļu un/vai pupiņas.
Šis ķirbja un ābolu sautējums ne tikai iepriecinās ar krāsu un aromātu, bet arī sniegs siltumu rudens vakaros. Tas ir lielisks papildinājums gan kā piedeva gaļas ēdieniem, gan kā viegla, veselīga maltīte kopā ar svaigu maizi.
Latvijas rudens piedāvā bagātīgu izvēli dārzeņu un augļu, kas ļauj radoši eksperimentēt virtuvē, radot ēdienus, kas iepriecina gan acis, gan garšu kārpiņas - izmanto to!