Ir daudz desertu, kas šķiet jo īpaši gardi tieši rudens vēsajos vakaros, taču tikai daži ir tik ātri un vienkārši pagatavojami kā šī šokolādes kūka, ar kuras recepti dalījās “Express”.
Šim desertam nepieciešamas tikai trīs sastāvdaļas.
"Jūs neticēsiet, ka šai bagātīgajai, greznajai šokolādes kūkai ir tikai trīs sastāvdaļas, un tam nespēs noticēt arī jūsu viesi. Olas, sviests un šokolāde ir saputoti kopā, lai radītu bagātīgu desertu, kas ir izsmalcināts, tomēr neticami viegli pagatavojams," teikts receptē.
Kūkas sastāvdaļas:
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 140-160 °C. Izklāj ar cepampapīru vai ietauko 20 cm lielu apaļu kūkas formu.
Iesit bļodā astoņas lielas olas un sakuļ ar elektrisko mikseri, līdz apjoms dubultojas - jākuļ apmēram 10 minūtes.
Sviestu un šokolādi liek katliņā un uzmanīgi izkausē uz lēnas uguns. To var darīt arī mikroviļņu krāsnī, maisot, lai nepiedegtu. Ļauj maisījumam nedaudz atdzist, pēc tam uzmanīgi iemaisa sakultās olas.
Ielej maisījumu sagatavotajā kūkas formā un pārklāj virspusi ar foliju.
Ievieto formu ar mīklu lielākā pannā, kas līdz trešdaļai piepildīta ar verdošu ūdeni. Cep vienu stundu vai līdz brīdim, kad iesmiņš, iedurts centrā, iznāk tīrs.
Pirms kūkas izņemšanas no formas ļauj tai pilnībā atdzist. Ja vēlaties, pasniedz, pārkaisot ar pūdercukuru.
Var dekorēt ar svaigam ogām, lieliski garšo arī kopā ar plombīra saldējumu vai svaigu ogu mērci.
Šo kūku vislabāk pasniegt svaigu, bet to var arī uzglabāt hermētiskā traukā vairākas dienas.
Izmēģiniet pagatavot arī šokolādes kūku ar bietēm.