Vai esi kādreiz domājis, ka bietes var būt slepenā sastāvdaļa kūkā? Lai arī sākotnēji tas var šķist dīvaini, bietes desertos piešķir ne tikai skaistu krāsu un mitrumu, bet arī padziļina šokolādes garšu. Rezultāts ir maiga, bagātīga un sulīga kūka, kurā dārzeņa klātbūtne paliek gandrīz nemanāma. Šī recepte ir lielisks veids, kā pārsteigt viesus vai pašam izbaudīt neparastu rudens gardumu, raksta “Kitchn”.
Sastāvdaļas:
Pagatavošana
Bietes izvāra līdz mīkstas, atdzesē un sablendē līdz gludai masai.
Šokolādi izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī, ļauj mazliet atdzist.
Atsevišķā bļodā saputo olas ar cukuru līdz gaišai masai.
Pievieno eļļu, biešu biezeni un izkausēto šokolādi, samaisa līdz masa ir vienmērīgi sajaukusies.
Citā traukā sajauc miltus, kakao pulveri, cepamo pulveri, sodu un sāli.
Sauso maisījumu pakāpeniski pievieno šķidrajām sastāvdaļām un samaisa līdz mīkla gluda.
Masu lej ietaukotā vai ar cepamo papīru izklātā formā (apm. 22 cm diametrā).
Cep 180 °C temperatūrā 35-40 minūtes, līdz kūka ir gatava (pārbauda ar koka iesmiņu - tam jāiznāk sausam).
Atdzesē un, ja vēlas, pasniedz ar grieķu jogurtu, krēmsieru, viegli saputotu saldo krējumu vai saldējumu.
Šokolādes kūka ar bietēm ir lielisks piemērs tam, kā dārzeņus var izmantot ne tikai sāļos ēdienos, bet arī desertos. Tā ir sulīga, tumša un bagātīgi šokolādīga, ar nelielu “noslēpumu”, kas kūkai piešķir īpašu raksturu. Turklāt šī recepte ir lielisks veids, kā bērniem vai skeptiskiem pieaugušajiem parādīt, ka bietes var ēst ne tikai salātos, bet arī kā gardu desertu. Pamēģini - iespējams, tā kļūs par tavu jauno rudens favorītu!