Rudens hits - leģendāra šefpavāra vienkāršā ābolu salātu recepte

© pexels.com

Rudens un ziema ir siltu ēdienu un sātīgu zupu laiks, taču dažreiz rodas kāre pēc kaut kā svaiga un kraukšķīga. Šie izsmalcinātie selerijas saknes, ābolu un redīsu salāti, kas gatavoti pēc izcilā šefpavāra Floida Kardosas receptes, ir tam ideāli piemēroti. Ar recepti dalās “Food & Wine”.

Vienkārša pagatavošana, negaidītas sastāvdaļas un spilgta garša - tas ir tas, kas padara šo ēdienu par īstu atradumu jūsu galdam.

Kā pasniegt selerijas sakņu un ābolu salātus?

Šie spilgtie, kraukšķīgie un nedaudz skābene salāti ir brīnišķīgs papildinājums sātīgākiem ēdieniem. Izmēģiniet tos kopā ar ceptu vistu vai tītaru, cūkgaļas karbonādi vai cepeti, grilētām treknākām zivīm, piemēram, lasi, foreli vai makreli, vai apceptu pīles krūtiņu. Tie ir garšīgi arī ar sātīgiem pākšaugiem, sēnēm vai krēmīgiem sieriem.

Pixabay.com

Kā pagatavot šos salātus + padomi

Lai novērstu augļu apbrūnēšanu, ābolus sagrieziet pēdējos un nekavējoties samaisiet ar mērci.

Selerijas sakņu miza ir bieza un kunkuļaina, tāpēc izmantojiet asu nazi, nevis dārzeņu mizotāju.

Ja jums ir laiks, pirms pasniegšanas ļaujiet salātiem kādu laiku pastāvēt ledusskapī, lai garšas sajauktos.

Lai pagatavotu šos salātus, jums būs nepieciešamas šādas sastāvdaļas:

2 ēdamkarotes rupji sagriezta koriandra,

2 ēdamkarotes sasmalcinātu maurloku,

2 ēdamkarotes extra virgin olīveļļas,

1 ēdamkarote svaigas laima sulas,

1/2 tējkarotes garam masala garšvielu maisījums,

2 lieli āboli, nomizoti, bez serdes un sagriezti šķēlītēs (≈2 glāzes),

570 g selerijas saknes, nomizotas un sagrieztas šķēlītēs (≈2 glāzes),

115 g redīsu, nomizotu un sagrieztu šķēlītēs (≈1 glāze),

sāls un svaigi malti melnie pipari.

Pixabay.com

Lielā bļodā sajauciet koriandru, maurlokus, olīveļļu, laima sulu un garam masala. Pievienojiet ābolus, selerijas sakni un redīsu, pievienojiet sāli un piparus un labi samaisiet.

Pasniedziet salātus nedaudz atdzesētus vai istabas temperatūrā.

Salātus var uzglabāt ledusskapī līdz četrām stundām.