Citrons saldētavā – slepenais ierocis virtuvē

© Pexels.com

Citrons ir viens no daudzpusīgākajiem augļiem virtuvē – tas piešķir svaigumu ēdieniem, izceļ garšas un darbojas arī kā dabīgs konservants. Taču daudzi nezina, ka citrona sasaldēšana atklāj pavisam jaunas tā izmantošanas iespējas. Šī metode ir gan praktiska, gan ekonomiska – tā ļauj augli izmantot pilnībā, neizmetot pat mizu, raksta “Healthline.com”.

Kāpēc sasaldēt citronu?

Saldēšana palīdz saglabāt visas vērtīgās uzturvielas, tostarp C vitamīnu, antioksidantus un ēteriskās eļļas, kas atrodas arī mizā. Turklāt sasaldēts citrons ir daudz vieglāk sarīvējam, un to var pievienot dažādiem ēdieniem un dzērieniem, sniedzot īpašu aromātu un garšu.

Kā to izdarīt?

  • Nomazgā citronu un rūpīgi nosusini.
  • Ieliec to plastmasas maisiņā vai trauciņā.
  • Ievieto saldētavā un ļauj pilnībā sasalt.
  • Kad nepieciešams, vienkārši izņem citronu un sarīvē ar visu mizu.

Kā izmantot sasaldētu citronu ikdienā?

Dzērieniem: pievieno rīvētu citronu tējai, ūdenim vai kokteiļiem - garša būs svaigāka un intensīvāka.

Ēdieniem: lieliski sader ar makaronu ēdieniem, salātiem, zivīm un desertiem.

Mērču un marināžu gatavošanā: rīvēts citrons piešķir patīkamu svaigumu un smalku rūgtenumu.

Saldajiem ēdieniem: neliels daudzums pievienots kūkām vai smalkmaizītēm rada patīkamu citrusaugļu noti.

Papildu ieguvums - bez atkritumiem

Parasti, lietojot citronu, izmantojam tikai sulu un mizu bieži vien izmetam. Saldēts citrons ļauj izmantot visu augli, tādējādi samazinot pārtikas atkritumus.

Pexels.com

Ātrie makaroni ar zaļumiem un rīvētu saldētu citronu

Sastāvdaļas (2 porcijām):

  • 200 g makaronu (spageti, linguine vai citi pēc izvēles)
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 ķiploka daiviņas
  • neliels saišķītis pētersīļu vai bazilika
  • 2 ēdamkarotes rīvēta saldēta citrona (ar visu mizu)
  • sāls, pipari pēc garšas
  • rīvēts parmezāns (pēc izvēles)

Pagatavošana:

Uzvāri makaronus sālsūdenī līdz tie ir gandrīz gatavi jeb al dente.

Tikmēr pannā sakarsē olīveļļu un lēni apcep sasmalcinātu ķiploku, līdz tas kļūst zeltains.

Pievieno smalki sakapātus zaļumus un pāris ēdamkarotes makaronu vārīšanas ūdens, lai veidotu vieglu mērci.

Iemaisi novārītos makaronus un pievieno rīvētu saldētu citronu - tas piešķirs ēdienam svaigu un aromātisku garšu.

Pārkaisi ar sāli, pipariem un, ja vēlies, papildini ar parmezānu vai citu rīvētu cieto sieru.

Rezultāts: viegls, aromātisks ēdiens, kas gatavs 15 minūtēs un kurā citrons spēlē galveno lomu!

Sasaldēts citrons ir vienkāršs, bet ļoti efektīvs triks, kas palīdzēs piešķirt ēdieniem svaigumu, saglabāt vitamīnus un izmantot augli līdz pēdējam. Turklāt tas vienmēr būs pa rokai, kad nepieciešams mazliet citrusaugļu garšas.

Sākums

Citrons ir viens no daudzpusīgākajiem augļiem virtuvē – tas piešķir svaigumu ēdieniem, izceļ garšas un darbojas arī kā dabīgs konservants. Taču daudzi nezina, ka citrona sasaldēšana atklāj pavisam jaunas tā izmantošanas iespējas. Šī metode ir gan praktiska, gan ekonomiska – tā ļauj augli izmantot pilnībā, neizmetot pat mizu, raksta “Healthline.com”.

Svarīgākais