Mājās gatavota kafijas garšviela – siltumam, aromātam un noskaņai

© pexels.com

Mājas gatavota kafijas garšviela ir vienkāršs veids, kā pagatavot aromātisku maisījumu, kas ne tikai uzlabo garšu, bet arī ļauj izvairīties no rūpnieciskiem sīrupiem un aromatizētājiem. Ar recepti dalās “BBC Food”.

Šo maisījumu vari pievienot maltai kafijai pirms pagatavošanas vai uzbērt jau gatavam dzērienam - mazliet kanēļa siltuma, krustnagliņu dziļuma un vaniļas maiguma, un tavi rīti kļūs daudz aromātiskāki.

pexels.com

Sastāvdaļas

  • 2 tējk. malta kanēļa
  • 1 tējk. malta ingvera
  • ½ tējk. maltu krustnagliņu
  • ½ tējk. malta muskatrieksta
  • ½ tējk. malta kardamona
  • 1 tējk. vaniļas pulvera

Ja vēlies saldāku aromātu, pievieno 1 tējk. brūnā cukura!

Pagatavošana

Bļodiņā sajauc visas garšvielas.

Rūpīgi samaisi, līdz iegūta viendabīga, smalki aromātiska masa.

Pārliec maisījumu hermētiskā burciņā vai nelielā stikla traukā ar vāciņu.

Uzglabā tumšā, sausā vietā līdz 6 mēnešiem.

pexels.com

Lietošana

Pievieno ½ tējkaroti garšvielu maltajai kafijai pirms pagatavošanas, vai arī iemaisi to gatavā dzērienā kopā ar pilienu medus vai piena putām.

Maisījums labi der arī auzu putrai, cepumiem, smūtijiem vai karstajai šokolādei.

Ja vēlies maigāku versiju, samazini ingvera un krustnagliņu daudzumu uz pusi. Bet, ja garšo intensīvākas notis, pievieno nedaudz melno piparu - tie izceļ kafijas dziļumu un siltumu.

Rezultāts - sildošs, aromātisks maisījums, kas ļauj ikdienas kafijai iegūt pavisam jaunu raksturu - mājīgu, garšvielām bagātu un ar nedaudz svētku sajūtas.

Izmēģiniet pagatavot arī sildošu garšvielu maisījumu rudens ēdieniem.