Ass virtuves nazis bez asināmā - šefpavārs dalās ar noderīgu padomu

© unsplash.com

Virtuves naži laika gaitā kļūst neasi, bet ko darīt, ja pa rokai nav asināmā, lai atjaunotu to iepriekšējo asumu? Ar noderīgu padomu dalās “Express”.

Šefpavāre un kulinārijas skolotāja Andrea Baketa dalījās ar vienkāršu un ērtu nažu asināšanas padomu, izmantojot priekšmetu, kas atrodams ikvienā virtuvē - keramikas krūzi.

Andrea paskaidroja, ka nažu asināšanai nepieciešama tikai krūze vai bļoda ar izvirzītu, neglazētu keramikas malu apakšā. Lai uzasinātu asmeni, vienkārši jāpārvelk nazis pāri šai malai.

"Nazis jātur apmēram 20 grādu leņķī gar malu. Vai tas strādā ideāli? Nē. Vai tas uzasinās nazi pietiekami, lai sagrieztu tomātus? 100%. Tas ir lielisks risinājums, ja nav asināmā," viņa skaidro.

Andrea brīdina, ka nazis jāasina, turot krūzīti vai bļodu uz līdzenas virsmas, lai izvairītos no traumām.

Video komentētāji bija sajūsmā par šo dzīves padomu, un daudzi teica, ka viņiem nebija ne jausmas, ka šādus parastus virtuves piederumus var izmantot, lai ātri uzasinātu nažus.