Dzērveņu mērce saistās ar svētku galdu, taču patiesībā tā ir pārsteidzoši universāla. Saldi skābenā garša piešķir ēdieniem dzīvīgumu, un mērci var izmantot arī brokastīs, pusdienās, vakariņās un desertos.
Lūk, pieci negaidīti veidi, kā dzērveņu mērce var kļūt par tavas ikdienas garšas slepeno ieroci - kā arī ātra tās pagatavošanas recepte.
Sastāvdaļas:
Pagatavošana:
Katliņā ber dzērvenes, cukuru, ūdeni un sāli.
Karsē uz vidējas uguns 6-8 minūtes, līdz ogas sāk plaisāt.
Maisot viegli saspaidi ogas, lai mērce sabiezē.
Noņem no uguns, pievieno vaniļu un/vai kanēli.
Ļauj mazliet atdzist - mērce sabiezēs vēl vairāk.
Gatavs! Šī mērce ledusskapī glabājas 3-4 dienas, bet saldētavā - līdz 6 mēnešiem.

Dzērveņu mērce darbojas kā lielisks līdzsvars sāļajām sastāvdaļām. Perfekti sader ar:

Brokastu spēks: kopā ar jogurtu vai auzu pārslām
Neliela karote dzērveņu mērces:
Padoms: sajauc ar grieķu jogurtu un riekstiem - dabīgs un veselīgs “brokastu deserts”.

Vienkārši sajauc dzērveņu mērci ar karoti sojas mērces un šķipsniņu paprikas - un pārklāj pirms cepšanas.

Sajauc 1 ēdk. dzērveņu mērces ar:
Šī kombinācija dod elegantu saldskābo akcentu, īpaši:

Dzērveņu mērce ir lielisks pretsvars saldajiem elementiem. Izmanto to:
Skābenums piešķir desertam līdzsvaru un svaigumu - īpaši, ja deserts satur šokolādi vai krēmsieru.
Dzērveņu mērce ir daudz vairāk nekā tradicionāls svētku elements. Tā ir universāla garšviela, ko viegli izmantot ikdienā, lai ēdieniem piešķirtu raksturu un dzīvīgumu. Ar ātro recepti pagatavot to var jebkurā brīdī - un uz tava galda vienmēr būs gabaliņš latviskās garšas!