Halovīna cepumi “Raganas pirkstiņi”

© pexels.com

Sviesta smilšu cepumi ar mandeli naga vietā - šie cepumi izskatās biedējoši, bet garšo izcili! Klasiskā sviesta mīkla, kas Halovīna laikā pārvēršas nelielos, kraukšķīgos “pirkstiņos”, kļuvusi par īstu rudens hitu. Tos var gatavot kopā ar bērniem - daudz smieklu, nedaudz šausmu un vēl mazāk piepūles. Ar recepti dalās “BBC Good Food”.

Sastāvdaļas (apmēram 20-25 cepumiem)

  • 250 g kviešu miltu
  • 125 g sviesta (auksts, kubiņos)
  • 100 g pūdercukura
  • 1 ola
  • 1 tējk. vaniļas cukura vai daži pilieni vaniļas ekstrakta
  • Šķipsniņa sāls
  • Veselas mandeles (nagiem)
  • (pēc izvēles) nedaudz aveņu vai zemeņu ievārījuma “asinīm”

pexels.com

Pagatavošana

Pagatavo mīklu - bļodā sajauc miltus, cukura pūderi, sāli un vaniļas cukuru. Pievieno aukstu sviestu un ar pirkstiem vai virtuves kombainu saberz līdz smalkām drupačām. Iemaisi olu un ātri samīci mīklu kopā - tikai tik daudz, lai tā turas vienā gabalā.

Ietin pārtikas plēvē un liec ledusskapī uz vismaz 30-40 minūtēm.

Veido pirkstiņus - uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C. Mīklu sadali nelielās daļās un ar rokām izrullē pirksta formas desiņas. Ar nazi viegli iegriez vietas “locītavām”, lai izskatās reālistiskāk.

Pievieno nagus - katram “pirkstam” galā ieliec veselu mandeli (var piespiest ar mazliet ievārījuma, lai labāk turas).

Cep 10-12 minūtes, līdz maliņas kļūst viegli zeltainas.

Kad cepumi atdzisuši, vari zem “naga” ielikt pilienu aveņu ievārījuma - vizuāli iespaidīgs efekts un neliela saldeni skāba nots.

Padoms no meistara - lai pirkstiņi neizplūstu, pirms cepšanas ieliec tos uz 10 minūtēm atpakaļ ledusskapī - auksta mīkla cepas precīzāk un saglabā formu.