Gaisīga omlete ar pildījumu: vienkārši, sātīgi un garšīgi

© unsplash.com

Omlete nav tikai ātras brokastis pannā – tā var būt arī silta, gaisīga un pat svinīga maltīte. Omlete, kas cepta cepeškrāsnī, iegūst pufīgu tekstūru, maigi paceļas kā suflē un ļauj brīvi papildināt to ar pildījumiem: sieru, dārzeņiem, šķiņķi, sēnēm vai pat mazliet zaļumu svaigumam. Izmēģini neparasto pufīgo omleti cepeškrāsnī kopā ar “BBC Food”.

Šī ir ēdiena versija, kuru ir viegli pagatavot, nesatraucoties par piedegšanu vai pārāk apbrūninātu apakšu. Tikai sajauc, iepildi, ieliec formā - un cepeškrāsns paveiks pārējo.

Nepieciešamās sastāvdaļas 2-4 porcijām

  • 6 olas
  • 120 ml piena vai saldā krējuma (pufīgākam rezultātam izmanto saldo krējumu)
  • 50 g rīvēta siera (piemēram, Čedaras, Gouda vai Mozarella)
  • Sāls un pipari pēc garšas
  • 1 ēdamkarote sviesta vai eļļas formas ietaukošanai

unsplash.com

Pildījuma idejas - izvēlies vienu vai kombinē:

  • Sakapāti spināti vai rukola
  • Apcepti sīpoli vai puravi
  • Apceptas sēnes
  • Sagriezta paprika vai tomāti
  • Šķiņķis, vistas gabaliņi vai kūpināta zivs
  • Zaļie lociņi vai pētersīļi

Pagatavošana

Uzsildi cepeškrāsni līdz 180°C.

Ietauko cepamo trauku vai mazo čuguna pannu.

Bļodā sakul olas kopā ar pienu vai saldo krējumu, līdz masa kļūst gaisīga. Jo vairāk sakulsi, jo pufīgāka omlete būs.

Pievieno sāli, piparus un rīvēto sieru.

Sagatavo pildījumu - ja lieto dārzeņus vai sēnes, tos ieteicams īsi apcept, lai noņemtu lieko mitrumu.

Ieber pildījumu trauka apakšā, pāri lej olu masu.

Cep 20-25 minūtes vai līdz omlete ir pacēlusies un virsma maigi zeltaina.

Neuztraucies, ja omlete pēc izņemšanas no krāsns mazliet nosēžas - tas ir normāli.

Pasniedz uzreiz, lieliski sader kopa ar svaigiem zaļumiem vai tomātu salātiem.

unsplash.com

Padomi vēl labākam rezultātam

Neatver cepeškrāsns durvis pirmajās 15 minūtēs - citādi omlete nosēdīsies.

Izmanto saldo krējumu - tas padara omleti mīkstāku un maigāku.

Omlete būs pufīgāka, ja olas saputo sākumā un tad pievieno pārējās sastāvdaļas.

Cepeškrāsnī cepta omlete ir lielisks risinājums, kad gribas kaut ko siltu, vieglu un skaistu, bet negribas stāvēt pie pannas. Tā ir piemērota brokastīm, vēlajām brīvdienu pusdienām vai pat vakariņām ar svaigiem salātiem. Turklāt, variācijas ir bezgalīgas - katru reizi tā var būt citāda, atkarībā no tā, kas atrodams ledusskapī.