Siltās brokastis rudenim: 3 ātras idejas ar auzu pārslām

© unsplash.com

Rudenī, kad rīti kļūst vēsāki un dienas tumšākas, silta brokastu bļodiņa var būt īsts glābiņš. Auzu pārslas ir lieliska izvēle – tās ir gan sātīgas, gan viegli pagatavojamas, turklāt tās sniedz organismam vērtīgas šķiedrvielas un lēni sagremojamus ogļhidrātus. Te būs trīs ātras idejas, kā padarīt rīta auzu bļodiņu garšīgāku un rudenim piemērotāku, kopā ar “Healthline.com”.

Ābolu-kanēļa auzu bļodiņa

Pagatavo auzu pārslas ar pienu vai augu dzērienu. Kad tās ir gatavas, pievieno karamelizētus ābolus, kas apcepti pannā ar nelielu sviesta un kanēļa piedevu. Beigās uzber nedaudz sasmalcinātu valriekstu - silta, mājīga garša, kas atgādina ābolkūku!

pexels.com

Ķirbja krēmīgās auzas

Auzu putrā iemaisi dažas karotes gatava ķirbja biezeņa, šķipsniņu ingvera un kanēļa. Rezultāts būs krēmīgs un sildošs. Virsū vari uzkaisīt ķirbju sēklas vai mazliet tumšās šokolādes skaidiņu.

Dzērveņu-medus kombinācija

Siltās auzu pārslās iemaisi karoti medus un sauju kaltētu vai svaigu dzērveņu. Tas piešķirs putrai saldskābu garšu, kas lieliski atbilst rudenim. Papildini ar mandeļu skaidiņām vai kokosriekstu pārslām.

pexels.com

Siltas brokastis nav jāgatavo ilgi, un tās noteikti nav garlaicīgas. Ar vienkāršām piedevām - āboliem, ķirbi vai dzērvenēm - ikdienas auzu putra var pārtapt gardā, sezonālai garšai atbilstošā maltītē. Šādi rīti sniedz ne tikai sāta sajūtu, bet arī patīkamu siltumu visai dienai.

Lasi arī par citām silto brokastu idejām.

Kāpēc brokastīs jāēd silti ēdieni?