Virtuvē

9.jun 2021
Makaronu (jeb pastas, kā to sauc itāļi) izvārīšana šķiet pati vienkāršākā ēdiena pagatavošana. Tie nav jāmazgā, jāmizo un jāsagriež kā dārzeņi. Makaronus atliek vien izkratīt no pakas un izvārīt. Tas, kas pieredzējušiem ēstgatavotājiem ir pats par sevi saprotams, iesācējiem ir neziņas pilns pasākums – cik lielā ūdens daudzumā vārīt, kad likt sāli un kā galu galā zināt, kad tie ir gatavi.
6.jun 2021
Lai veselīgi un garšīgi atveldzētos, kokteiļi ir lieliska alternatīva, ar kuru aizvietot ar cukuru un konservantiem bagātās sulas, jo satur vērtīgas minerālvielas un vitamīnus.
5.jun 2021
Kēksiņi jeb mafini viennozīmīgi ir viens no bērnu vismīļākajiem ēdieniem, kas patīk arī vecākiem, jo tos ir ne tikai ātri un viegli pagatavot, bet arī gatavošanas procesā labprāt iesaistās mazie palīgi. Turklāt kēksiņos varam pievienot dažādas vērtīgas sastāvdaļas, kas ne tikai apmierinās kāri pēc kaut kā “garšīga”, bet arī sniegs vērtīgas uzturvielas un vitamīnus. Taču, kā pagatavot garšīgus un vērtīgus kēksiņus tad, ja pienu, olas vai glutēna produktus uzturā lietot nevaram?
3.jun 2021
«Es esmu atradusi formulu, kas man der, ja gribu rūpēties par figūru un labu pašsajūtu – ja atsakos no miltiem un cukura, es burtiski mēneša laikā varu nomest daudz liekā svara,» saka aktrise, producente un Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra direktore Dana Bjorka.
29.mai 2021
Katram pārtikas produktam ir sava ieteicamā uzglabāšanas temperatūra. Elektropreču eksperti ir sagatavojuši padomus, kas palīdzēs samazināt pārtikas zudumus.
22.mai 2021
Sācies rabarberu laiks un līdz Jāņiem rabarberu kāti ir vislabākie, jo vēlāk tajos pieaug skābeņskābes saturs, pāraugot rabarberi kļūst cieti, koksnaini un ļoti skābi.
21.mai 2021
Interneta vietnē Tik Tok lielu popularitāti guvis video, kurā vīrietis pārbauda triku, kā bez naža palīdzības atbrīvot avokado no kauliņa.
20.mai 2021
Tortillas var izmantot vienkārši kā uzkodu, no tām var veidot vrapus, ietinot tortillās dārzeņus, gaļu un sieru. Tortillas vari izmantot arī kā ātro picu pamatnes. Vispirms gan pagatavosim pašas tortillas.
19.mai 2021
«Sacensību dienā ieteicams izvēlēties tādu ēdienu, kas viegli pārstrādājas. Jo, sēžot mašīnā, drošības siksnas tiek pievilktas tik cieši, ka gandrīz nevar paelpot. Tāpēc nevajadzētu pieēsties tā, ka nevar paelpot,» smaidot saka titulētais rallijkrosa autobraucējs Reinis Nitišs, 2014. gada FIA pasaules rallijkrosa čempionāta 3. vietas ieguvējs.
18.mai 2021
Parasti ir tā: izcili gardas maltītes pamatā ir kāda viena – galvenā sastāvdaļa, kas tad arī nosaka toni un garantē baudu garšas kārpiņām. Nu, piemēram, baziliks. Šis garšaugs var iederēties salātos, būt lielisks maigi krēmīgā pesto vai kraukšķīgos cepumos, neaizstājams pastu, krēmzupu, sautējumu, grilējumu pagatavošanā, no tā var uzburt aromātiskus desertus.
15.mai 2021
Lai gan viena no visgaršīgākajām kūkām pasaulē nes Napoleona vārdu, visticamāk, slavenākais Francijas karavadonis savā dzīvē diez vai bija baudīja šo desertu. Ticamākā no šīs kūkas rašanās versijām vēsta, ka tā radīta laikā, kad Krievija atzīmēja simtgadi uzvarai pār Napoleonu.
8.mai 2021
Kas gan ir svētki bez kūkas? Bet māmiņdienai un pavasarim jo īpaši piestāv vieglas kūkas. Un, kas gan ir vieglāks par putna pienu?
8.mai 2021
Mīlestība, ko mamma sniedz savam bērnam, ir neizmērojama. Maija sākumā, svinot Māmiņdienu, īpaši novērtējam rūpes un maigumu, ko mūsu mammas mums izrāda, tāpēc vēlamies viņas palutināt.
7.mai 2021
Pavārgrāmatu autore Signe Meirāne atklājusi recepti viegli pagatavojamiem salātiem, kuri ir bagātīgi ar pavasarī nepieciešamajiem vitamīniem.
4.mai 2021
Kā bērnu mīļāko ēdienu - picu varam padarīt par ne tikai garšīgu, bet arī veselīgu un uzturvielām bagātu ēdienu?  Atklāj Bērnu slimnīcas uztura speciālistei un kustības "Ēstprieks" ēdienkartes līdzautorei Lizetei Pugai un  šefpavārs Lauris Aleksejevs.
4.mai 2021
Šis būs mazliet "grēcīgs" nasķis, ar kuru sevi palutināt pie rūgtas kafijas vai tējas tases.
4.mai 2021
Dzērvenes ļoti piestāv valsts svētkiem. Nolēmām izmēģināt mājās paši pagatavot slavenās dzērvenes pūdercukurā.
3.mai 2021
Pavārgrāmatu autore Signe Meirāne dalījusies ar sacepuma recepti, kura ir ļoti piemērota rudens sezonai.
2.mai 2021
Šoreiz aizņēmāmies svētku kūkas recepti no 1998. gada "Maizes grāmatas". Šī kūka būs lielisks papildinājums svētku galdam.
30.apr 2021
Signe Meirāne dalījusies ar recepti, kas palīdzēs pavasarī uzmundrināt ķermeni.
28.apr 2021
Kā savā grāmatā "Dzīves garša" norāda Ilze Jurkāne, šo ēdienu viņa izgudrojusi daļēji tāpēc, lai produkti neietu bojā. "Iedvesmojos no gruzīnu virtuves, jo tādi ēdieni man ļoti garšo," raksta Jurkāne.
21.apr 2021
Ar pavasara siltumu atnāk arī vēlme baudīt maltīti dārzā, āra terasē un citos zaļumos. Ja savu grileszonu esi atklājis, tad piedāvājam žurnāla "Māja" arhīvos atrastas, žurnālistes Inas Zelčas apkopotas šašliku marinades receptes.