Virtuvē

11.jūl 2021
Auksto zupu var lieliski pagatavot arī bez tradicionālajām sastāvdaļām – bietēm un olas, arī pievienot gaļu nav obligāti. Piedāvājam divas ļoti vieglas un atsvaidzinošas aukstās zupas receptes.
10.jūl 2021
Izmēģini pagatavot “Ķeizara ievārījumu” no stingrām ērkšķogām un ķiršu lapu sīrupa un ērkšķogu kompotu kopā ar citām ogām.
10.jūl 2021
Arvien biežāk tik runāts par cukura un balto miltu kaitīgumu veselībai, tāpēc pārbaudām, vai iespējams pagatavot kūku bez šīm sastāvdaļām, vienlaikus saglabājot tekstūru un nezaudējot garšu. Šoreiz, iedvesmojoties no katogēnā uztura jeb keto receptēm, testa nolūkos izvēlamies visiem pazīstamo siera kūku un eksperimentējam ar sastāvdaļām, aizstājot baltos miltus un cukuru.
9.jūl 2021
Piparmētru tēja ir viena no veldzējošakajām un veselīgākajām tējām arī karstā formā. Taču šoreiz piedāvājam izmēģināt mazliet neveselīgāku, jo jāpievieno cukurs, taču daudz atveldzējošāku veidu - paša gatavotu piparmētru ledus tēju.
8.jūl 2021
Dalgona kafija (Dalgona coffee) ir radusies Dienvidkorejā, karantīnas laikā, kad šo dzērienu fotogrāfijas pārņēma sociālos tīklus ar tādu pašu ātrumu kā Covid-19 pasauli.Tieši šī iemesla dēļ Dienvidkorejā to mēdz dēvēt arī par karantīnas dzērienu. Dalgona vārdu šim dzērienam piešķīris Dienvidkorejas aktieris Jungs Il-Woo, kurš šī dzēriena garšu salīdzinājis ar korejiešu salduma - dalgona - garšu. Dalgona ir konfektes ar karameļu garšu, ko Korejā pārdod uz ielas.
7.jūl 2021
Tradicionālos grieķu salātus ir ļoti viegli pagatavot. Galvenais noteikums – izmantot tikai kvalitatīvus un svaigus produktus.
5.jūl 2021
Pagatavo mājas apstākļos gardo "slush ice" jeb ledus dzērienu. Tas ir pavisam vienkārši!
4.jūl 2021
Šī marinādes recepte noderēs visdažādāko dārzeņu marinēšanai.
3.jūl 2021
Melleņu vietā var izmantot citas ogas vai augļus, piena vietā - saldējumu, bet cukura vietā - medu.
3.jūl 2021
Eklērus var pildīt ar visdažādākajiem krēmiem. Šoreiz piedāvājam šādu - vieglu un vasarīgu - varinatu.
26.jun 2021
Izrādās, ka kvasu itin viegli ir iespējams pagatavot arī mājas apstākļos. Seko soli pa solim receptei un pagatavo šo gardo dzērienu!
21.jun 2021
Gurķis ir nepārspējama uzkoda - vai tas būtu uz sviestmaizes, salātos ar dillēm vai ar kopā ķiploku mērcīti kā uzkoda nelielās svinībās vai atpūšoties pie TV. Šoreiz izmēģinām recepti, kas sola sālītus gurķīšus jau pēc divām stundām!
20.jun 2021
Tas ir mīts, ka Jāņu siera siešanai neder veikala piens.
16.jun 2021
Pagatavo gardu Jāņu sieru. Vīnkalnu saimniece Zanda Žentiņa dalās ar pavisam vienkāršu Jāņu siera pagatavošanas recepti. Lai pagatavotu sieru, būs nepieciešamas vien 30 minūtes.
15.jun 2021
Lai cik garda un veselīga ir maltīte, tā var zaudēt savas vērtīgās īpašības, ja to atkārtoti silda mikroviļņu krāsnī. Dažreiz tas var beigties arī ar saindēšanos. Šos astoņus veselīgos produktus nav ieteicams atkārtoti sildīt, lai izvairītos no saindēšanās riska.
13.jun 2021
Olbaltumvielu diētā gandrīz neierobežotā daudzumā var lietot netreknu zivi, gaļu, dārzeņus un nesaldinātus dzērienus. Toties nekādu tauku, ātro ogļhidrātu, nekādu saldumu, miltu, alkohola, augļu. Dietologi gan iesaka šo diētu ievērot tikai tādā gadījumā, ja nav nieru problēmas un ne ilgāk par 14 dienām, raksta portāls “Cosmopolitan”.
11.jun 2021
Ātri un vienkārši pagatvojams deserts, pēc kura baudīšanas nebūs jāmocās sirdsapziņas pārmetumos par daudzajām uzņemtajām kalorijām.
9.jun 2021
Makaronu (jeb pastas, kā to sauc itāļi) izvārīšana šķiet pati vienkāršākā ēdiena pagatavošana. Tie nav jāmazgā, jāmizo un jāsagriež kā dārzeņi. Makaronus atliek vien izkratīt no pakas un izvārīt. Tas, kas pieredzējušiem ēstgatavotājiem ir pats par sevi saprotams, iesācējiem ir neziņas pilns pasākums – cik lielā ūdens daudzumā vārīt, kad likt sāli un kā galu galā zināt, kad tie ir gatavi.
6.jun 2021
Lai veselīgi un garšīgi atveldzētos, kokteiļi ir lieliska alternatīva, ar kuru aizvietot ar cukuru un konservantiem bagātās sulas, jo satur vērtīgas minerālvielas un vitamīnus.
5.jun 2021
Kēksiņi jeb mafini viennozīmīgi ir viens no bērnu vismīļākajiem ēdieniem, kas patīk arī vecākiem, jo tos ir ne tikai ātri un viegli pagatavot, bet arī gatavošanas procesā labprāt iesaistās mazie palīgi. Turklāt kēksiņos varam pievienot dažādas vērtīgas sastāvdaļas, kas ne tikai apmierinās kāri pēc kaut kā “garšīga”, bet arī sniegs vērtīgas uzturvielas un vitamīnus. Taču, kā pagatavot garšīgus un vērtīgus kēksiņus tad, ja pienu, olas vai glutēna produktus uzturā lietot nevaram?
3.jun 2021
«Es esmu atradusi formulu, kas man der, ja gribu rūpēties par figūru un labu pašsajūtu – ja atsakos no miltiem un cukura, es burtiski mēneša laikā varu nomest daudz liekā svara,» saka aktrise, producente un Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra direktore Dana Bjorka.
29.mai 2021
Katram pārtikas produktam ir sava ieteicamā uzglabāšanas temperatūra. Elektropreču eksperti ir sagatavojuši padomus, kas palīdzēs samazināt pārtikas zudumus.