Atklāj 6 veidus, kā dārzeņus padarīt garšīgākus

© pexels.com

Uztura speciāliste Anna Rozīte sociālajā vietnē Instagram dalījusies ar padomiem, kā uzturā iekļaut vairāk dārzeņus, tos padarot garšīgākus.

1. Izmēģiniet dažādas garšvielas pievienot svaigiem vai termiski apstrādātiem dārzeņiem.

2. Uzkaisi nedaudz cietā siera.

3. Sautētiem dārzeņiem var pielikt nedaudz citrona sulas.

4. Mērcē svaigus sagrieztus dārzeņus kādā paštaisītā mērcītē (jogurts + garšvielas vai turku zirņu humuss, vai avokado gvakamole).

5. Pildi dārzeņus ar graudaugiem vai gaļu (piemēram, pildītas paprikas vai kāpostu tīteņi, cukini laiviņas utt.)

6. Krāsnī ceptus dārzeņus var pārliet ar olu.

View this post on Instagram

A post shared by Anna Rozite ❤️ (@rozite)

Virtuvē

Rudens ir īstais laiks, lai virtuvē radītu brīnumus no sezonas augļiem un dārzeņiem. Āboli, ķirbis un bumbieri ir labi pazīstami ikvienam, taču tie slēpj daudz vairāk iespēju nekā ierastie ievārījumi vai kompoti. Mazliet drosmes, un tradicionālā ievārījuma burka pārvēršas par kulināru piedzīvojumu – saldā un pikantā saspēle rada garšas, kas pārsteigs gan ģimeni, gan viesus. Ar receptēm dalās “Martha Stewart”.