Atklāj 6 veidus, kā dārzeņus padarīt garšīgākus

© pexels.com

Uztura speciāliste Anna Rozīte sociālajā vietnē Instagram dalījusies ar padomiem, kā uzturā iekļaut vairāk dārzeņus, tos padarot garšīgākus.

1. Izmēģiniet dažādas garšvielas pievienot svaigiem vai termiski apstrādātiem dārzeņiem.

2. Uzkaisi nedaudz cietā siera.

3. Sautētiem dārzeņiem var pielikt nedaudz citrona sulas.

4. Mērcē svaigus sagrieztus dārzeņus kādā paštaisītā mērcītē (jogurts + garšvielas vai turku zirņu humuss, vai avokado gvakamole).

5. Pildi dārzeņus ar graudaugiem vai gaļu (piemēram, pildītas paprikas vai kāpostu tīteņi, cukini laiviņas utt.)

6. Krāsnī ceptus dārzeņus var pārliet ar olu.

View this post on Instagram

A post shared by Anna Rozite ❤️ (@rozite)

Virtuvē

Kad dārzā sāk birt pirmie āboli, bieži vien tie nav perfekti – mazliet apsisti, pārāk sīki vai ar bojājumiem. Taču tieši šādi āboli ir ideāli ievārījumam, īpaši, ja vēlies ko mazliet citādāku par klasisko saldo versiju! Rozmarīns piešķir ābolu ievārījumam pikantu, nedaudz sveķainu noti, kas lieliski sader gan ar sieru, gan ceptu gaļu, gan grauzdētu maizi. Ar recepti dalās “TheSpruceEats.com”.

Svarīgākais