Fitnesa entuziaste un pavārgrāmatu "Zelta sastāvdaļa" autore Paula Freimane sociālajā vietnē Instagram dalījusies ar savu veselīgo proteīna batoniņu recepti.
Ar verdošu ūdeni aplej dateles un atstāj uz 30 minūtēm.
Kad dateles izmirkušas, nolej ūdeni un ar rokas vai parasto blenderi dateles samaļ līdz krēmīgai konsistenei, izveidojās dateļu karamele.
Atsevišķā bļodā liek 100g gatavo dateļu karemeli (pārējos 200g liek malā).
Dateļu karamelei pievieno zemesriekstu sviestu, samaisa, tad pievieno proteīna pulveri un atkal visu samaisa, kad paliek grūtāk, masu sāk aktīvi mīcīt tīrām rokām, kamēr izveidojas viens liels pikucis (ja masa neturas kopā, pievieno tējk. ūdens).
Proteīna masu izklāj četrstūra formā, izlīdzina ar rokām vai karoti
Atlikušajai 200g dateļu karamelei pievieno sālītos zemesriekstus un samaisa kopā.
Tad šo masu liek pa virsu proteīna masai un izlīdzina, liek saldētavā uz četrām stundām.
Kad batoniņi ir sasaluši un stingri, griež tos formiņās.
Ūdens peldē izkausē šokolādi. Batoniņus viscauri nosedz ar izkausēto šokolādi. Kad visi batoniņi ir gatavi, liek tos ledusskapī uz vienu stundu un pasniedz.
View this post on Instagram