RECEPTE. Aromātiskas vistu aknas ar sīpoliem

© Pixabay.com

Akniņas, kas gatavotas pēc šīs receptes, izdodas īpaši sulīgas un maigas, bet sīpoli piešķir papildu aromātu.

Sastāvdaļas

  • 500 - 600 g vistu akniņas
  • 1 - 2 sīpoli
  • 3 ēdamkarotes augu eļļas
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • Sāls, malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

1․ Vistas akniņas noskalo tekošā ūdenī. Sagriež vidēja lieluma gabaliņos.

2․ Sīpolus sagriež ripiņās, tās vēlreiz uz pusēm vai četrās daļās.

3․ Uz pannas sakarsē augu eļļu vidējā karstumā. Dažas minūtes apcep sīpolus, kamēr tie kļūst mīksti un viegli apbrūnē. Ar putu karotes palīdzību pārliek bļodiņā un uzliek vāku.

4․ Liek aknas uz pannas eļļu, kurā cepās sīpoli. Apcep 5-7 minūtes, kamēr katrs gabaliņš mainījis krāsu no visām pusēm. Noņem no karstuma avota.

5․ Pārliek bļodā pie sīpoliem un atstāj ar vāciņu 15-20 minūtes.

6․ Uz pannas izkausē sviestu. Ar putu karotes palīdzību liek uz tās atpakaļ akniņas kopā ar sīpoliem.

7․ Pārkaisa ar sāli un pipariem, apcep vēl 2-3 minūtes.

Labu apetīti!

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS AKNU RECEPTES

Virtuvē

Populārā Londonas restorāna “Fallow” galvenais šefpavārs Džeks Krofts dalījās ar vienkāršu, taču ļoti gardu recepti divu sastāvdaļu mērcei, kas uzlabos jebkuru ēdienu. Izdevumam “Express” viņš skaidroja, cik viegli ir izveidot "ideālu zīdainu sviesta mērci", izmantojot tikai ūdeni un sviestu.