RECEPTE. Siera krēmzupa ar brokoļiem un cīsiņiem

© Pixabay.com

Zupa izdodas neparasta, bieza, samtaini maiga, ar piesātinātu garšu.

Sastāvdaļas

  • 1 sīpols
  • 3 daiviņas ķiploka
  • 500 g puķukāpostu
  • 250 - 300 g brokoļu
  • 500 ml vistas buljona vai ūdens
  • 1 vistas buljona kubiņš
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 8 cīsiņi
  • 1 ēdamkarote augu eļļas
  • 800 - 900 ml trekna saldā krējuma
  • 300 g Čedaras tipa siera
  • Pustējkarote čili pārslu

Pagatavošana

1․ Sīpolus sagriež mazos gabaliņos. Ķiplokus izspiež caur presi.

2․ Puķukāpostus un sīpolus liek katliņā. Pārlej ar buljonu vai ūdeni, pievieno buljona kubiņu, uzvāra un turpina vārīt 10-15 minūtes.

3․ Uz pannas izkausē sviestu. Apcep brokoļus 5-7 minūtes.

Pievieno ķiplokus un gatavo vēl minūti.

Ja izmanto saldētus brokoļus, tos vispirms atkausē.

4․ Cīsiņus sagriež aplīšos. Dažas minūtes apcep uz pannas ēdamkarotē eļļas.

5․ Pielej ziedkāpostiem saldo krējumu un gatavo dažas minūtes.

6․ Sieru sarīvē uz rupjas rīves. Pieber zupai un samaisa, lai siers izkustu. Visu sasmalcina ar iegremdējamu blenderi, pievieno piparus.

7․ Liek katlā arī cīsiņus un brokoļus.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS ZUPAS RECEPTES!

Virtuvē

Pavasaris ir lielisks laiks, lai baudītu svaigus zaļos salātus, kas bagāti ar vitamīniem un minerālvielām. Lai padarītu salātus vēl garšīgākus un veselīgākus, pagatavojiet mājās savu salātu mērci. Pašgatavotas mērces ne tikai ļauj kontrolēt sastāvdaļu kvalitāti, bet arī izvairīties no liekiem konservantiem un piedevām, kas bieži sastopamas veikalā nopērkamajās mērcēs. Ar interesantu recepti dalās “Eating Bird Food”.

Svarīgākais