Virtuvē

22.mai 2021
Sācies rabarberu laiks un līdz Jāņiem rabarberu kāti ir vislabākie, jo vēlāk tajos pieaug skābeņskābes saturs, pāraugot rabarberi kļūst cieti, koksnaini un ļoti skābi.
21.mai 2021
Interneta vietnē Tik Tok lielu popularitāti guvis video, kurā vīrietis pārbauda triku, kā bez naža palīdzības atbrīvot avokado no kauliņa.
20.mai 2021
Tortillas var izmantot vienkārši kā uzkodu, no tām var veidot vrapus, ietinot tortillās dārzeņus, gaļu un sieru. Tortillas vari izmantot arī kā ātro picu pamatnes. Vispirms gan pagatavosim pašas tortillas.
19.mai 2021
«Sacensību dienā ieteicams izvēlēties tādu ēdienu, kas viegli pārstrādājas. Jo, sēžot mašīnā, drošības siksnas tiek pievilktas tik cieši, ka gandrīz nevar paelpot. Tāpēc nevajadzētu pieēsties tā, ka nevar paelpot,» smaidot saka titulētais rallijkrosa autobraucējs Reinis Nitišs, 2014. gada FIA pasaules rallijkrosa čempionāta 3. vietas ieguvējs.
18.mai 2021
Parasti ir tā: izcili gardas maltītes pamatā ir kāda viena – galvenā sastāvdaļa, kas tad arī nosaka toni un garantē baudu garšas kārpiņām. Nu, piemēram, baziliks. Šis garšaugs var iederēties salātos, būt lielisks maigi krēmīgā pesto vai kraukšķīgos cepumos, neaizstājams pastu, krēmzupu, sautējumu, grilējumu pagatavošanā, no tā var uzburt aromātiskus desertus.
15.mai 2021
Lai gan viena no visgaršīgākajām kūkām pasaulē nes Napoleona vārdu, visticamāk, slavenākais Francijas karavadonis savā dzīvē diez vai bija baudīja šo desertu. Ticamākā no šīs kūkas rašanās versijām vēsta, ka tā radīta laikā, kad Krievija atzīmēja simtgadi uzvarai pār Napoleonu.
8.mai 2021
Kas gan ir svētki bez kūkas? Bet māmiņdienai un pavasarim jo īpaši piestāv vieglas kūkas. Un, kas gan ir vieglāks par putna pienu?
8.mai 2021
Mīlestība, ko mamma sniedz savam bērnam, ir neizmērojama. Maija sākumā, svinot Māmiņdienu, īpaši novērtējam rūpes un maigumu, ko mūsu mammas mums izrāda, tāpēc vēlamies viņas palutināt.
7.mai 2021
Pavārgrāmatu autore Signe Meirāne atklājusi recepti viegli pagatavojamiem salātiem, kuri ir bagātīgi ar pavasarī nepieciešamajiem vitamīniem.
4.mai 2021
Kā bērnu mīļāko ēdienu - picu varam padarīt par ne tikai garšīgu, bet arī veselīgu un uzturvielām bagātu ēdienu?  Atklāj Bērnu slimnīcas uztura speciālistei un kustības "Ēstprieks" ēdienkartes līdzautorei Lizetei Pugai un  šefpavārs Lauris Aleksejevs.
4.mai 2021
Šis būs mazliet "grēcīgs" nasķis, ar kuru sevi palutināt pie rūgtas kafijas vai tējas tases.
4.mai 2021
Dzērvenes ļoti piestāv valsts svētkiem. Nolēmām izmēģināt mājās paši pagatavot slavenās dzērvenes pūdercukurā.
3.mai 2021
Pavārgrāmatu autore Signe Meirāne dalījusies ar sacepuma recepti, kura ir ļoti piemērota rudens sezonai.
2.mai 2021
Šoreiz aizņēmāmies svētku kūkas recepti no 1998. gada "Maizes grāmatas". Šī kūka būs lielisks papildinājums svētku galdam.
30.apr 2021
Signe Meirāne dalījusies ar recepti, kas palīdzēs pavasarī uzmundrināt ķermeni.
28.apr 2021
Kā savā grāmatā "Dzīves garša" norāda Ilze Jurkāne, šo ēdienu viņa izgudrojusi daļēji tāpēc, lai produkti neietu bojā. "Iedvesmojos no gruzīnu virtuves, jo tādi ēdieni man ļoti garšo," raksta Jurkāne.
21.apr 2021
Ar pavasara siltumu atnāk arī vēlme baudīt maltīti dārzā, āra terasē un citos zaļumos. Ja savu grileszonu esi atklājis, tad piedāvājam žurnāla "Māja" arhīvos atrastas, žurnālistes Inas Zelčas apkopotas šašliku marinades receptes.
16.apr 2021
Pavārs Brūss Brauns piedāvā neparastu salātu recepti, kurā viena no galvenajām sastāvdaļām ir popkorns.
14.apr 2021
Pazīstamā latviešu ēdienu blogere, pavārgrāmatu autore Zane Grēviņa saviem sekotājiem vietnē Instagram parādījusi, kā izveidot rozi no plānām desas šķēlītēm.
11.apr 2021
Ratatouille ir Francijas klasika. Pievienojot sautējumam lēcas, iegūstams jaunu ēdiens.
7.apr 2021
Šāda augļu trauka pagatavošana būs ne tikai pavisam vienkārša, bet arī aizraujoša, jo vari izpausties pēc savas sirds patikas un radīt savu unikālo augļu trauku! Iesaisti procesā arī bērnus, tādējādi varat izveidot dažnedažādus jaunus interjera dekorus!
6.apr 2021
No rauga pankūku mīklas var cept ne tikai apaļas pankūkas, bet arī pankūkas, kas atgādina virtuļus. It īpaši, ja tās iemērc izkausētā šokolādē vai apkaisa ar pūdecukuru. Atšķirībā no īstajiem virtuļiem mīklā ir mazāk miltu un tie nav jāpeldina eļļā. Pietiek, ja eļļa pannā ir plānā kārtiņā.