Virtuvē

16.apr 2021
Pavārs Brūss Brauns piedāvā neparastu salātu recepti, kurā viena no galvenajām sastāvdaļām ir popkorns.
14.apr 2021
Pazīstamā latviešu ēdienu blogere, pavārgrāmatu autore Zane Grēviņa saviem sekotājiem vietnē Instagram parādījusi, kā izveidot rozi no plānām desas šķēlītēm.
11.apr 2021
Ratatouille ir Francijas klasika. Pievienojot sautējumam lēcas, iegūstams jaunu ēdiens.
7.apr 2021
Šāda augļu trauka pagatavošana būs ne tikai pavisam vienkārša, bet arī aizraujoša, jo vari izpausties pēc savas sirds patikas un radīt savu unikālo augļu trauku! Iesaisti procesā arī bērnus, tādējādi varat izveidot dažnedažādus jaunus interjera dekorus!
6.apr 2021
No rauga pankūku mīklas var cept ne tikai apaļas pankūkas, bet arī pankūkas, kas atgādina virtuļus. It īpaši, ja tās iemērc izkausētā šokolādē vai apkaisa ar pūdecukuru. Atšķirībā no īstajiem virtuļiem mīklā ir mazāk miltu un tie nav jāpeldina eļļā. Pietiek, ja eļļa pannā ir plānā kārtiņā.
6.apr 2021
Mūsdienās mūsu ikdiena vairs nav iedomājam bez elektrības. Ar tās palīdzību darbojas praktiski viss! Ko darīt, ja dzīvoklī, vasarnīcā vai lauku mājās "pazudusi" elektrība, bet ledusskapis pilns ar ēdienu? Veselības portāls "Health.com" aplūkojis, cik ilgi var glabāt ēdienu ledusskapī, kas nestrādā.
5.apr 2021
Parūpējies par savām virtuves virsmām! Brīdi, kad gatavo ēst un tev vairs nav vajadzīga karstā panna vai katls, un to vēlies novietot kaut kur blakus, tev labs palīgs būs karstumizturīgs paliktnis. Tas palīdzēs pasargāt tavas virtuves virsmas. Tāpēc izgatavo šādu paliktni pats, tev būs nepieciešamas tikai trīs lietas un pāris minūtes, lai izveidotu jaunu virtuves paliktni!
1.apr 2021
«Neskaitu kalorijas. Jūtos omulīga, bet, protams, saprotu, ka nevar ēst visu, ko grib. Jo, gadiem ejot, vielmaiņa mainās, svars pieaug, un, iespējams, ir jāpārdomā ēdienkarte, tā jāpamaina uz ne tik kalorijām bagātu,» saka tautā mīlētā dziedātāja, leģendārā ansambļa «Čikāgas piecīši» soliste un divu vīru koru vadītāja Lorija Vuda-Cinkusa.
29.mar 2021
Augļi un dārzeņi ir neatsverama ikdienas maltīšu, uzkodu sastāvdaļa. Tie mūsu organismam sniedz daudz laba - vitamīnus, šķiedrvielas, minerālvielas. Tomēr veikalos nopērkamie svaigie labumi ne vienmēr ir tik dabiski kā mums šķiet. Lauksaimnieki bieži gan dārzeņus, gan augļus apsmidzina ar pesticīdiem, tādējādi tos pasargājot no dažādiem kukaiņiem un sēnītēm.
26.mar 2021
Uztura speciāliste Vera Palamari portālam "Medicina 2.0" atklājusi, ar kādiem produktiem kopā nevajadzētu lietot kafiju.
22.mar 2021
Annu Pannu pagatavojusi veselīgāku, krāsaināku un garšīgāku jau ierasto plāno pankūku variāciju – plānās spinātu pankūkas ar divu veidu pildījumiem.
20.mar 2021
Tomāti ir viens no galvenajiem dārzeņiem, kas rotā mūsu galdus, īpaši gaļas cepšanas sezonā. Tomātus var griezt salātos, tos var pasniegt sagrieztus šķēlēs vai daiviņās. Taču svētkiem vai īpašam akcentam, tos iespējams pārvērst arī pavasarīgos tauriņos. Nolēmām izmēģināt!
19.mar 2021
Joprojām sabiedrībā pastāvīgi pastāv un mainās dažādi mīti, kas saistīti ar pārtiku un uzturu. Speciālisti atzīst, ka cilvēki visbiežāk izvēlas ticēt mītiem, jo neprecīza vai nepareizi interpretēta informācija ir iesakņojusies apziņā. Taču iedziļinoties, viss izrādās pavisam citādāk.
17.mar 2021
Izrādās, ka ne vienmēr svaigs nozīmē veselīgāks. Šie ir daži no augļiem un dārzeņiem, kuri būs vērtīgāki sasaldētā veidā.
14.mar 2021
Mēs visi zinām, ka rieksti ir veselīgi un tos vērts biežāk iekļaut ikdienas ēdienkartē. Taču ne visiem kārojas tos grauzt tāpat vien, un ja citu ideju to izmantojumam arī nenāk prātā, rieksti tā arī paliek kā veselīgs produkts veikala plauktā. "Zelta Rieksts" nāk talkā ar idejām, kā ikdienā biežāk iekļaut uzturā tik vērtīgos produktus.
13.mar 2021
Cepumu pagatavošanai (4 personām) nepieciešama vien kārtainā mīkla (500g) un cukurs (300g).
11.mar 2021
Es cepu šos cepumus ar kokosriekstu un kanēļa pildījumiem. Taču katrs var ļaut vaļu fantāzijai un cepumus pildīt ar kādu citu savu iemīļoto pildījumu, vai arī iztikt bez pildījuma - tikai ar cukuru.
9.mar 2021
«Tagad ir moderni skatīties, ko mēs ēdam, rēķināt, cik sveram, un vērtēt, kā izskatāmies. Ir jādzīvo līdzi laikam, tāpēc virtuvē cenšos būt pēc iespējas mazāk, jo tur vajag garšot un ēst, un tas iet labumā,» smaidot saka pazīstamais maizniekmeistars, labas maizes cienītāju un kārumnieku mīlētā zīmola «Lāči» radītājs un saimnieks Normunds Skauģis.
9.mar 2021
Pēdējo gadu laikā arvien vairāk cilvēku pievērš pastiprinātu uzmanību uzturam un pilnveido savu ēdienkarti. Populāras kļuvušas dažādas produktu alternatīvas – bezglutēna makaroni un milti, saldinātāji, kokosriekstu eļļa. Cilvēku uztura maiņas paradumi saistīti gan ar slēpto pārtikas alerģiju jeb pārtikas nepanesamību, gan vēlmi izmēģināt citas garšas.
4.mar 2021
«Agrāk, kad kāds «nejaukais vīrietis» mani pameta, es tik skaisti notievēju... Tagad nekādu ciešanu nav, neviens mani nepamet un – noēsties ir ļoti viegli. Tāpēc esmu sev ieņēmusi galvā, ka nav baigi jāņemas ar ēšanu – jāēd tikai tik, lai kājas var pavilkt, un nevajag pārēsties,» saka pazīstamā vides žurnāliste, SIA «Rīgas meži» projektu vadītāja Anitra Tooma.
3.mar 2021
Šos gardos keksiņus iemācījos gatavot "Rīgas Dzirnavnieka" maizniekmeistara Edgara Gāvīša vadītajā meistarklasē. Recepeti radījusi kūku eksperte Nataļja Lagzdiņa.
1.mar 2021
Šāda rulete brīnišķīgi iederēsies uz pavasarīgi noformēta galda.