RECEPTE: Gaļas bumbiņas ar ingveru Austrumu gaumē

© Pixabay.com

Pikantas gaļas bumbiņas ar ingveru un kinzu Austrumu gaumē lieliski sader ar laima mērci.

Sastāvdaļas gaļas bumbiņām

  • 1 neliels gabaliņš ingvera
  • Daži zariņi kinzas
  • 450 g liellopa maltās gaļas
  • 1 ola
  • 15 g rīvmaizes
  • 1 ēdamkarote sojas mērces
  • 1 ēdamkarote sezama eļļas

Sastāvdaļas mērcei

  • 1 laims
  • 60 ml sojas mērces
  • 2 - 3 ēdamkarotes sezama eļļas

Pagatavošana

Ingveru sagriež mazos gabaliņos, pietiks ar ēdamkaroti. Kinzu sasmalcina.

Svaigas kinzas vietā var pievienot nelielu daudzumu kaltētas kinzas.

Sajauc malto gaļu ar olu, rīvmaizi, ingveru, kinzu, sojas mērci un sezama eļļu.

Veido nelielas bumbiņas un liek uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep cepeškrāsnī aptuveni 15 minūtes 220 °С.

Sajauc laima sulu ar sojas mērci un sezama eļļu. Pasniedz bumbiņas ar mērci.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS GAĻAS BUMBIŅU RECEPTES!

Virtuvē

Rudens ir īstais laiks, lai virtuvē radītu brīnumus no sezonas augļiem un dārzeņiem. Āboli, ķirbis un bumbieri ir labi pazīstami ikvienam, taču tie slēpj daudz vairāk iespēju nekā ierastie ievārījumi vai kompoti. Mazliet drosmes, un tradicionālā ievārījuma burka pārvēršas par kulināru piedzīvojumu – saldā un pikantā saspēle rada garšas, kas pārsteigs gan ģimeni, gan viesus. Ar receptēm dalās “Martha Stewart”.

Svarīgākais