Pēdējā brīdī! Ašā deserta ideja Valentīndienai - zemeņu un šokolādes sirdis

© Ekrānšāviņš

Valentīndienas vakarā piedāvājam pavisam vienkāršu ideju desertam, lai radītu svētku noskaņu.

Vajadzēs:

  • zemenes;
  • piena šokolādi;
  • balto šokolādi;
  • zobu bakstāmos vai irbulīšus;
  • pannu vai trauku virs kura novietot restes, piemēram, grila restes no cepeškrāsns;
  • konditorejas maisiņu vai šļirci dekorēšanai.

Process:

Vispirms pārgriež zemenes gareniski uz pusēm. Tad abas daļas noliek vienu otrai blakus, ar platāko ogas daļu uz augšu un sastiprina ar zobu bakstāmo.

Ekrānšāviņš

Katliņā ielej ūdeni un liek uz mazas uguns. Katlā ievieto mazāku trauku, kurā ir neliela daļa piena šokolādes. Maisot šokolādi, to izkausē līdz viendabīgai masai.

Ņem talkā konditorejas maisiņu vai šļirci un uz plakanās daļas uzklāj kausētu piena šokolādi. Noklāj visu zemeņu virsmu.

Ekrānšāviņš

Ar noklāto daļu uz leju, zemeņu sirdis novieto uz restēm, zem kurām ir trauks, kurā notecēt šokolādei. No zemenēm izvelk zobu bakstāmos.

Ekrānšāviņš

Izkausē atlikušo piena šokolādi un masu pārlej zemenēm, lai tās būtu pilnībā noklātas ar šokolādi. Tad zemeņu un šokolādes sirdis liek ledusskapī, lai šokolāde sacietē.

Sirdis var noklāt ar kausētas baltās šokolādes līnijām, izmantojot konditorejas dekorēšanas maisiņu vai šļirci.

Ekrānšāviņš

Ekrānšāviņš

Ekrānšāviņš

Avots

Virtuvē

Ziemassvētkos saimnieces vēlas savu ģimeni, radus un draugus īpaši lutināt ar gardu maltīti, kas nereti sastāv no vairākām kārtām ēdienu. Ko darīt, ja cepetis tomēr nav apēsts un pāri palicis gabaliņš gaļas?

Svarīgākais