Valentīndienas vakarā piedāvājam pavisam vienkāršu ideju desertam, lai radītu svētku noskaņu.
Vispirms pārgriež zemenes gareniski uz pusēm. Tad abas daļas noliek vienu otrai blakus, ar platāko ogas daļu uz augšu un sastiprina ar zobu bakstāmo.
Katliņā ielej ūdeni un liek uz mazas uguns. Katlā ievieto mazāku trauku, kurā ir neliela daļa piena šokolādes. Maisot šokolādi, to izkausē līdz viendabīgai masai.
Ņem talkā konditorejas maisiņu vai šļirci un uz plakanās daļas uzklāj kausētu piena šokolādi. Noklāj visu zemeņu virsmu.
Ar noklāto daļu uz leju, zemeņu sirdis novieto uz restēm, zem kurām ir trauks, kurā notecēt šokolādei. No zemenēm izvelk zobu bakstāmos.
Izkausē atlikušo piena šokolādi un masu pārlej zemenēm, lai tās būtu pilnībā noklātas ar šokolādi. Tad zemeņu un šokolādes sirdis liek ledusskapī, lai šokolāde sacietē.
Sirdis var noklāt ar kausētas baltās šokolādes līnijām, izmantojot konditorejas dekorēšanas maisiņu vai šļirci.