Arī tik vienkārša gatavošanas procedūra, kā olu uzvārīšana, var tikt sabojāta, šo trīs populāro kļūdu dēļ.
1.
Nevajag vārīt aukstas olas. Vēlams tās vismaz pāris minūtes pirmas vārīšanas izņemt no ledusskapja. Ja produktam ir laiks sasniegt istabas temperatūru, ievērojami smazināsies apvalka plaisāšanas risks.
2.
Vārot olas uz lielas uguns, tās visticamāk sasprāgs. Tas notiks, jo olas baltums un dzeltenums strauji izpletīsies. Olas vislabāk vārīt uz mazas vai vidējas uguns.
3.
Olas jāvāra sālsūdenī. Ūdenī čaumala var saplaisāt un olas baltums iztecēt šķidrumā. Ja ūdenim būs pievienota sāls, olas neizplūdīs, pat ja čaumalā būs plaisa.