3 populāras kļūdas, kuras pieļauj, vārot olas

© pexels.com

Arī tik vienkārša gatavošanas procedūra, kā olu uzvārīšana, var tikt sabojāta, šo trīs populāro kļūdu dēļ.

1.

Nevajag vārīt aukstas olas. Vēlams tās vismaz pāris minūtes pirmas vārīšanas izņemt no ledusskapja. Ja produktam ir laiks sasniegt istabas temperatūru, ievērojami smazināsies apvalka plaisāšanas risks.

2.

Vārot olas uz lielas uguns, tās visticamāk sasprāgs. Tas notiks, jo olas baltums un dzeltenums strauji izpletīsies. Olas vislabāk vārīt uz mazas vai vidējas uguns.

3.

Olas jāvāra sālsūdenī. Ūdenī čaumala var saplaisāt un olas baltums iztecēt šķidrumā. Ja ūdenim būs pievienota sāls, olas neizplūdīs, pat ja čaumalā būs plaisa.

pexels.com

Avots

Virtuvē

Populārais kulinārijas žurnāls “Cook's Illustrated” dalījies ar izcilu padomu, kas piedāvā vienkāršu, videi draudzīgu risinājumu, ko darīt ar citronu, ja gatavošanas procesā nepieciešama tikai neliela tā daļiņa, vēsta izdevums “Parade”.

Svarīgākais