Kas jāpievieno kotletēm, lai tās būtu mīkstas?

© pexels.com

Katrā virtuvē ir savi likumi, un katrai mājsaimniecei savi kulinārijas triki. Atklāts, kas jāpievieno maltajai gaļai, lai kotletes būtu mīkstas un sulīgas un vienkārši izkustu mutē, raksta belnovosti.by.

Tas izklausīsies nedaudz neparasti, taču saimnieces iesaka mēģināt pagatavot kotletes, pievienojot sarīvētu ābolu.

Lūk, arī recepte!

Kotletēm būs nepieciešams:

malta vistas gaļa - 600 grami;
sāls - 1 tējkarote;
āboli - 2 gabali;
sīpols - 1 gabals;
olas - 2 gabali;
ķiploki - 2 gabaliņi;
kukurūzas milti - 5 ēdamkarotes;
augu eļļa un malti pipari.

Vispirms nomizojam sīpolus un ābolus un tad smalki sagriežam.

Tālāk jāapcep sīpols augu eļļā, pēc tam pievienojiet sasmalcinātus ābolus un apcepiet maisījumu, līdz sīpols ir gatavs.

Tad vajag sasmalcināt ķiplokus, pievienot maltajai gaļai, samaisīt un, pievienojot ābolu-sīpolu maisījumu, sāli un piparus, atkal visu kārtīgi samīcīt.

Veidojam nelielas kotletes, panētas kukurūzas miltos un apcepam uzkarsētā pannā ar augu eļļu.

Virtuvē

Piena produkti ir viena no tām produktu kategorijām, kas mēdz uzkavēties mūsu ledusskapjos ilgāk un nereti pat pazust plauktu dziļumā. Tiem ir lielāks risks ātri sabojāties, tāpēc ir noderīgi apzināt to plašo izmantošanas spektru. Rimi Gardēdis, šefpavārs Normunds Baranovskis sniedz padomus piena produktu uzglabāšanā un izmantošanā, lai produktu pārpalikumi neietu zudībā.

Svarīgākais