Pamatīgu plānošanu un darbu var prasīt jau svētku galda sagatavošana svinībām, tādēļ nemaz negribas domāt, ko lai iesāk ar ēdienu, kas nākamajā dienā palicis pāri uz mielasta galda. Piedāvājam un izmēģinām paši idejas, kā realizēt svētku ēdienu "pārpalikumu"!
Ziemassvētki un Jaunā gada sagaidīšana ir labi pazīstama ar bagātīgiem mielastiem, taču ne vienmēr viss tiek apēsts un paliek pustukši trauki un ēdiena plates.
Piemēram, viens no Ziemassvētku (un droši vien arī Jaunā gada) ēdieniem ir pelēkie zirņi ar speķi. Ko darīt ar tiem dienu pēc izēšanās? Ideja - zirņu kotletes!
Ņemam zirņus un arī sacepto speķi ar sīpoliem samalām gaļas dzirnavās, iegūstot viendabīgu masu.
Pievienoja pāris olas un izmaisām, lai kotletes kaut nedaudz turētos kopā.
Taisām zirņu masas pikas un nedaudz apcepjam uz pannas - gatavs!
Secinājums - garša daudz no parastiem zirņiem ar speķi nemainās, taču, kaut ola ir pievienota, kotlete nav pārāk izturīga, taču cepšanas laikā kopā turas. Vēl pie tam - var arī gatavot veģitāro versiju bez speķa!