RECEPTE: Siera kūka ar ogām bez cepšanas

© Pixabay.com

Siera kūku iespējams pagatavot bez cepšanas, izmantojot savus iecienītākos cepumus. Šajā receptē izmantoti nesāļi krekeri. Laba doma ir izvēlēties krekerus ar sezama sēkliņām, kas garšu padarīs vēl interesantāku.

Sastāvdaļas pamatnei

  • 250 g krekeru (ar sezama sēkliņām)
  • 150 g sviesta

Sastāvdaļas pildījumam

  • 300 g biezpiena vai biezpiena krēmsiera
  • 200 ml saldā krējuma (33%)
  • 60 g pūdercukura
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura
  • 1 tējkarote citrona sulas

Sastāvdaļas rotājumam

  • 100 g ogu pēc vēlēšanās
  • Dažas piparmētru lapiņas

Pagatavošana

Krekerus sasmalcina sīkās drupatās ar blendera palīdzību. Ja blendera nav, pārliek aizveramā plastmasas maisiņā un salauza ar mīklas rulli.

Izņem no ledusskapja sviestu, sagriež nelielos kubiņos.

Traukā ieber sadrupinātos cepumus un pievieno sviesta gabaliņus. Saberž ar rokām. Jāiznāk irdenām, valgām drupatām.

Tortes veidošanai piemērota forma ar noņemamām malām (20 - 22 cm diametrā).

Ieklāt pārtikas plēvi nav vajadzīgs. Var izmantot arī emaljētu, silikona, plastmasas formu vai kārtot desertu uzreiz porciju lieluma trauciņos. Izvēlētajā traukā liek drupatas, izlīdzina pa apakšu un sāniem, sablīvē ar rokām vai karoti. Liek saldētavā uz 10 - 15 minūtes.

Gatavo krēmu. Ja izmanto mīkstu biezpienu, sakuļ ar blenderi viendabīgā masā. Biezpiena krēmsieru blendēt nevajag, jo tam tāpat ir viendabīga struktūra. Pārliek traukā, sajauc ar pūdercukuru un vaniļas cukuru.

Pielej citrona sulu un samaisa. Vaniļas cukuru var aizstāt ar naža galiņu vaniļas. Svarīgi atcerēties, ka ar to nedrīkst pārspīlēt, lai neveidotos rūgtena garša.

Krēmam pievieno aukstu saldo krējumu. Sakuļ visu ar mikseri gaisīgā masā, kas atgādina biezu krējumu.

Liek pildījumu uz saldētavā atdzesētās pamatnes. Izlīdzina ar lāpstiņu. Liek siera kūku ledusskapī uz 3 - 4 stundām. Pēc tam vēl var ielikt uz 25 minūtēm saldētavā.

Pirms pasniegšanas rotā ar svaigām ogām vai augļiem un piparmētru lapiņām.

IZMĒĢINI ARĪ ŠO SIERA KŪKAS RECEPTI!

Svarīgākais