3 gardi pēcsvētku dzērieni organisma attīrīšanai

© pexels.com

Ziemassvētki un Jaunais gads ir nosvinēti. Svētku laikā teju ikviens ir ēdis un dzēris daudz vairāk nekā ikdienā. Tāpēc tieši šobrīd ir īstais laiks, lai attīrītu organismu. Izmēģiniet šos trīs gardos dzērienus!

Ekrānuzņēmums no amandascookin.com

1. Granātābolu dzēriens

Vajadzēs:

  • 4 svaigas piparmētru lapiņas;
  • 1 gl. granātabola "sēkliņu";
  • 1 ēd.k. medus;
  • 4 gl. ūdens.

Process:

Ielieciet glāze piparmētru lapiņas, saspiediet tās ar karoti. Pievienojiet piparmētru lapiņām klāt visas pārējās sastāvdaļas, samaisiet dzērienu. Vislabāk to lietot atdzesētu vai kopā ar ledu.

Recepte

Ekrānuzņēmums no healthychristianhome.com

2. Kurkuma tēja

Vajadzēs:

  • 1 tējk. kurkuma pulvera;
  • ingvers (daudzums pēc izvēles);
  • 1/4 gl. kokosriekstu piena;
  • 1 samalta kanēļa standziņa;
  • 1 tējk. kokosriekstu eļļas;
  • 1 šķipsniņa melno malto piparu (nav obligāti);
  • 3/4 gl. karsta ūdens;
  • 1 tējk. medus (nav obligāti).

Process:

Nomizojiet un sarīvējiet ingvera sakni. Lielā krūzē ielieciet sarīvēto ingveru, kurkuma pulveri, kanēli un melnos piparus. Aptuveni 2/3 krūzi piepildiet ar verdošu ūdeni. Atstājiet to visu ievilkties uz piecām līdz desmit minūtēm. Pēc tam pievienojiet klāt kokosriekstu pienu, medu un kokosriekstu eļļu. Tas arī viss, dzēriens gatavs!

Recepte

Ekrānuzņēmums no theharvestkitchen.com

3. Citrona dzēriens ar ingveru

Vajadzēs:

  • 1 citrons;
  • 2 cm ingvera;
  • 2 1/2 gl. ūdens;
  • 1/8 tējk. kurkuma pulvera;
  • šķipsniņa malto melno piparu (nav obligāti);
  • 2 tējk. medus (nav obligāti).

Process:

Sagrieziet citronu un ingveru šķēlītēs. Uzvāriet ūdeni. Kad ūdens ir uzvārījies, ielejiet to krūzē, pievienojiet klāt citronu, ingveru un kurkuma pulveri. Ja vēlaties, varat dzērienam pievienot klāt maltus melnos piparus un medu. Atstājiet dzērienu 30 minūtes ievilkties. Pēc tam dzērienu izkāsiet. Dzērienam ir jābūt istabas temperatūra, kad to vēlaties dzert. To var atkārtoti uzkarsēt, bet ne uzvārīt!

Recepte

Virtuvē

Arbūzu noteikti var uzskatīt par vasaras karali – sulīgs, gards un atsvaidzinošs, tikai tā nelaime, ka tajā ir daudz cukura, kas nevajadzīgi ātri uzsūcas organismā, tāpēc arbūzs jāēd ar mēru. ELVI kopā ar pavāri un uztura speciālisti Jevgēniju Jansoni piedāvā arbūzu uzkodu recepti – šis ēdiens ir ļoti ātri pagatavojams, piedāvā patīkamu garšu kombināciju, turklāt satur olbaltumvielas, šķiedrvielas un tāpēc palēnina arbūzā esošā cukura uzsūkšanos organismā, tādējādi regulējot apetīti.

Svarīgākais