Brīvdienu rītiem piestāv īpašas brokastis. Pasniedz saviem mīļajiem ierastās brokastis pavisam neparastā veidā!
Vajadzēs:
Pagatavošana:
1. Paņemiet desu un nazi. Nogrieziet piecas vienāda biezuma šķēles.
2. Pēc tam ņemiet mazo glāzīti un izspiediet desu "mēnestiņa" formā (skat. attēlu).
3. Lieciet desu uz pannas. Izkārtojiet to tā, lai izveidotos puķe.
4. Pēc tam puķei pa vidu iesitiet olu.
"Puķi" cepiet tik ilgi, līdz ola gatava. "Neparastā puķe" sanāks skaistāka, ja cepsiet to tikai no vienas puses. Ja jums neiet pie sirds jēls olas dzeltenums, tad to varat cept arī no abām pusēm.
Vajadzēs:
Pagatavošana:
1. Sakuliet olas un uzlejiet tās uz sakarsētas pannas.
2. Sagrieziet plānās šķēlītēs sieru. Pēc tam šķēlītes sagrieziet mazos kvadrātos.
3. Pa virsu olai uzlieciet virsū sieru.
4. Kad omlete izcepusies, novietojiet to uz šķivja un pārlociet.
5. Pēc tam ņemiet desiņu un gareniski pārgrieziet to uz pusēm. Vienā desiņas galā iegrieziet ar nazi trīs reizes (skat. attēlu). Lieciet uz pannas cepties.
6. Paralēli cepjot vienu desiņu, otru sagrieziet ripiņās un arī apcepiet.
7. Kad desiņas izceptas, garāko novietojiet pa vidu pārlocītajai olai. Garenā desiņa kalpos kā koka stumbrs.
8. Desas ripiņas izklājiet pa visu olu.
Tas arī viss! Ja jums mājās ir tomāts, tad varat nogriezt vienu daiviņu un novietot stumbra apakšā!
Vajadzēs:
Pagatavošana:
1. Pārgrieziet visas desiņas uz pusēm. Vienā desiņas galā veiciet trīs iegriezumus, lai izveidotos seši "atzari" (skat. attēlu).
2. Bļodā sajauciet kopā kukurūzas miltus ar kviešu miltiem, olu, pienu, cepamo pulveri, sāli, ketčupu.
3. Vienu desiņas galu iemērciet mīklā. To atkārtojiet ar visām desiņām.
4. Pēc tam katliņā uzkarsējiet eļļu un ielieciet tajā desiņas. Vāriet eļļā desiņas tik ilgi, līdz tās ir gatavas.
5. Kad desiņas eļļā izvārītas, nomizo cieti vārīto olu. Ar nazi nogriez plānu šķēlīti un ar salmiņa palīdzību "izdur" divus aplīšus.
6. Uz astoņkāja galvas uzspied nedaudz majonēzi un "pielīmē" klāt olu aplīšus. Tās būs astoņkāja acis.
7. Pašās beigās no melnajām olīvēm vari izveidot muti un acs zīlītes. Tās arī "pielīmē" klāt ar majonēzi.
Lai labi garšo!