Pārsteidz mīļotos! Trīs gardas, neparastas brokastu idejas

© Ekrānuzņēmums no Youtube

Brīvdienu rītiem piestāv īpašas brokastis. Pasniedz saviem mīļajiem ierastās brokastis pavisam neparastā veidā!

Ekrānuzņēmums no Youtube

"Neparastā puķe"

Vajadzēs:

  • desu;
  • mazu glāzīti;
  • nazi;
  • olas.

Pagatavošana:

1. Paņemiet desu un nazi. Nogrieziet piecas vienāda biezuma šķēles.

Ekrānuzņēmums no Youtube

2. Pēc tam ņemiet mazo glāzīti un izspiediet desu "mēnestiņa" formā (skat. attēlu).

Ekrānuzņēmums no Youtube

3. Lieciet desu uz pannas. Izkārtojiet to tā, lai izveidotos puķe.

Ekrānuzņēmums no Youtube

4. Pēc tam puķei pa vidu iesitiet olu.

Ekrānuzņēmums no Youtube

"Puķi" cepiet tik ilgi, līdz ola gatava. "Neparastā puķe" sanāks skaistāka, ja cepsiet to tikai no vienas puses. Ja jums neiet pie sirds jēls olas dzeltenums, tad to varat cept arī no abām pusēm.

Ekrānuzņēmums no Youtube

"Koks"

Vajadzēs:

  • olas;
  • sieru;
  • divas desiņas.

Pagatavošana:

1. Sakuliet olas un uzlejiet tās uz sakarsētas pannas.

2. Sagrieziet plānās šķēlītēs sieru. Pēc tam šķēlītes sagrieziet mazos kvadrātos.

3. Pa virsu olai uzlieciet virsū sieru.

Ekrānuzņēmums no Youtube

4. Kad omlete izcepusies, novietojiet to uz šķivja un pārlociet.

Ekrānuzņēmums no Youtube

5. Pēc tam ņemiet desiņu un gareniski pārgrieziet to uz pusēm. Vienā desiņas galā iegrieziet ar nazi trīs reizes (skat. attēlu). Lieciet uz pannas cepties.

Ekrānuzņēmums no Youtube

6. Paralēli cepjot vienu desiņu, otru sagrieziet ripiņās un arī apcepiet.

7. Kad desiņas izceptas, garāko novietojiet pa vidu pārlocītajai olai. Garenā desiņa kalpos kā koka stumbrs.

Ekrānuzņēmums no Youtube

8. Desas ripiņas izklājiet pa visu olu.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Tas arī viss! Ja jums mājās ir tomāts, tad varat nogriezt vienu daiviņu un novietot stumbra apakšā!

Ekrānuzņēmums no Youtube

"Astoņkāji"

Vajadzēs:

  • četras desiņas;
  • 50 gr kurkurūzas miltus;
  • 50 gr kviešu miltus;
  • 1 jēlu olu un 1 cieti vārītu olu;
  • 100 ml pienu;
  • 1 ēd.k. cepamo pulveri;
  • 1 ēd.k. sāli;
  • 50 gr ketčupa;
  • eļļu;
  • majonēzi;
  • melnās olīves.

Pagatavošana:

1. Pārgrieziet visas desiņas uz pusēm. Vienā desiņas galā veiciet trīs iegriezumus, lai izveidotos seši "atzari" (skat. attēlu).

Ekrānuzņēmums no Youtube

2. Bļodā sajauciet kopā kukurūzas miltus ar kviešu miltiem, olu, pienu, cepamo pulveri, sāli, ketčupu.

3. Vienu desiņas galu iemērciet mīklā. To atkārtojiet ar visām desiņām.

Ekrānuzņēmums no Youtube

4. Pēc tam katliņā uzkarsējiet eļļu un ielieciet tajā desiņas. Vāriet eļļā desiņas tik ilgi, līdz tās ir gatavas.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Ekrānuzņēmums no Youtube

5. Kad desiņas eļļā izvārītas, nomizo cieti vārīto olu. Ar nazi nogriez plānu šķēlīti un ar salmiņa palīdzību "izdur" divus aplīšus.

6. Uz astoņkāja galvas uzspied nedaudz majonēzi un "pielīmē" klāt olu aplīšus. Tās būs astoņkāja acis.

Ekrānuzņēmums no Youtube

7. Pašās beigās no melnajām olīvēm vari izveidot muti un acs zīlītes. Tās arī "pielīmē" klāt ar majonēzi.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Lai labi garšo!

Avots

Virtuvē

Vistas fileju medus un ķiploka mērcē būs neticami vienkārši un ātri pagatavot. Būs nepieciešamas vien 15 minūtes un astoņas sastāvdaļas!

Svarīgākais