Kartupeļu vārīšana var būt diezgan ilgs process, taču ir kāds triks, kā šo procesu ievērojami paātrināt, atklāj belnovosti.by.
Izrādās, ka kartupeļiem vienkārši jāpievieno kāds podukts, kas ir teju katrā ledusskapī.
Iespējams ietaupīt laiku kartupeļu vārīšanai, tiem pievienojot sviestu.
Sviests jāpievieno ūdenim tajā brīdī, kad tas katlā sāk vārīties. Pietiek ar vienu ēdamkaroti sviesta.
Uz šķidruma parādīsies taukaina plēve, pateicoties kurai kartupeļi gatavību sasniegs daudz agrāk.
Tomēr jāatceras, ka "sviesta triks" darbosies tikai tad, ja kartupeļi būs jau sākuši vārīties. Nelieciet tos aukstā ūdenī, bet gan uzreiz katlā ielejiet tejkannā uzvārītu ūdeni.