Veikls triks, lai kartupeļi uzvārītos ātrāk; jāpievieno viens produkts

© pexels.com

Kartupeļu vārīšana var būt diezgan ilgs process, taču ir kāds triks, kā šo procesu ievērojami paātrināt, atklāj belnovosti.by.

Izrādās, ka kartupeļiem vienkārši jāpievieno kāds podukts, kas ir teju katrā ledusskapī.

Iespējams ietaupīt laiku kartupeļu vārīšanai, tiem pievienojot sviestu.

Sviests jāpievieno ūdenim tajā brīdī, kad tas katlā sāk vārīties. Pietiek ar vienu ēdamkaroti sviesta.

Uz šķidruma parādīsies taukaina plēve, pateicoties kurai kartupeļi gatavību sasniegs daudz agrāk.

Tomēr jāatceras, ka "sviesta triks" darbosies tikai tad, ja kartupeļi būs jau sākuši vārīties. Nelieciet tos aukstā ūdenī, bet gan uzreiz katlā ielejiet tejkannā uzvārītu ūdeni.

pexels.com

Virtuvē

Virtuvē nereti radušies “atlikumi” – kartupeļu mizas, burkānu gali, kāpostu serdes – bieži vien bez domāšanas tiek izmesti atkritumos. Taču patiesībā tie var kļūt par pārsteidzoši vērtīgu resursu, ja izmantojam tos gudri – gan ēdiena gatavošanā, gan kompostēšanā. Ar idejām dalās “The Kitchn”.

Svarīgākais