Vienkāršas kotletes ar kāpostiem, burkāniem un sīpoliem. Tās izdodas tik garšīgas, ka kļūs par iecienītu ēdienu visai ģimenei.
1․ Rīsus vāra aptuveni 20 minūtes. Atdzesē.
2․ Kāpostus sagriež prāvos gabaliņos. Liek katliņā, pārlej ar ūdeni un liek vārīties vidējā karstumā. Pēc uzvārīšanās vāra 7-8 minūtes. Nolej ūdeni, kāpostus atdzesē.
3․ Visu samaļ gaļas mašīnā. Liek caurdurī un atstāj uz 10-15 minūtēm, lai notecētu liekais šķidrums. Pēc tam vēl nedaudz nospiež.
4․ Burkānu sarīvē uz rupjas rīves. Sīpolus sasmalcina. Papriku, ja izmanto, sagriež mazos kubiņos. Kopā apcep 5-6 minūtes divās karotēs eļļas. Atdzesē.
5․ Sajauc kāpostus ar rīsiem, apceptajiem dārzeņiem, olu, sāli, pipariem un kapātiem zaļumiem. Veido kotletes.
Var apviļāt miltos vai rīvmaizē, lai izveidotos kraukšķīgāka garoziņa.
6․ Ielej pannā atlikušo eļļu un sakarsē uz vidējas uguns. Cep kotletes 3-5 minūtes no katras puses.
DAUDZ NODERĪGU RECEPŠU - KOTLEŠU PAVĀRGRĀMATĀ!