7 triki, kā izglābt pārsālītu ēdienu

© pexels.com

Reizēm gatavojot ēst sanāk nejauši to pārsālīt. Ko darīt, lai ēdiens atkal kļūtu baudāms?

pexels.com

1. Pievieno bezpiedevu jogurtu

Ja esat pagatavojis pārāk sāļu mērci, šefpavārs Marks Marons iesaka pievienot tai bezpiedevu jogurtu. Jogurts palīdzēs mērcei saglabāt tās konsistenci un tajā pašā laikā samazinās sāļumu.

pexels.com

2. Pievieno šķidrumu

Ja jūsu zupa vai sautējums ir sanācis pārlieku sāļš, tam varat pievienot klāt ūdeni. Šefpavāre Sāra Multone iesaka šādiem ēdieniem pievienot klāt ūdeni vai nesāļu buljonu. Ja buljonam jau ir pievienots sāls, tad to var atšķaidīt ar ūdeni un pēc tam pievienot klāt ēdienam.

pexels.com

3. Pievieno rīsus

Rīsi lieliski uzsūks sāli. Tāpēc, ja esat pagatavojis pārāk sāļu zupu, pievienojiet tai klāt vārītus rīsus.

pexels.com

4. Produkti ar zemu sāls saturu

Gatavojot maltīti pavāri iesaka izmantot produktus, kuri satur maz sāls. Tādējādi būs iespējams izvairīties no tā pārsālīšanas. Piemēram, ja izmantojat veikalos nopērkamos buljona kubiciņus, izvēlieties tādus, kuri ir ar zemu sāls daudzumu. Tā būs vieglāk kontrolēt ēdiena sāļumu.

pexels.com

5. Pievieno citronu sulu

Izrādās, ka skābi produkti palīdz līdzsvarot garšas. It īpaši sāļās garšas. Pārsālītu ēdienu ļoti viegli varēs izglābt citronu sula.

pexels.com

6. Pievieno kaut ko treknu

Ja sanācis pārsālīt dārzeņus, recepšu autore Geila Simmonsa iesaka tiem pievienot kaut ko treknu, piemēram, sieru. Mocarella vai rikotas siers lieliski palīdzēs līdzsvarot garšas. Savukārt dažādām mērcēm varat pievienot klāt sviestu vai eļļu, šie produkti palīdzēs samazināt sāļumu.

pexels.com

7. Pievieno piena produktus

Piena produkti lieliski palīdzēs novērst pārlieku sāļumu. Ja esat pagatavojis ļoti sālītu zupu, pievienojiet tai pienu vai krējumu. Šie produkti palīdzēs līdzsvarot garšas un ēdiens vairs nebūs tik sāļš.

Avots

Virtuvē

Vistas fileju medus un ķiploka mērcē būs neticami vienkārši un ātri pagatavot. Būs nepieciešamas vien 15 minūtes un astoņas sastāvdaļas!