Reizēm gatavojot ēst sanāk nejauši to pārsālīt. Ko darīt, lai ēdiens atkal kļūtu baudāms?
Ja esat pagatavojis pārāk sāļu mērci, šefpavārs Marks Marons iesaka pievienot tai bezpiedevu jogurtu. Jogurts palīdzēs mērcei saglabāt tās konsistenci un tajā pašā laikā samazinās sāļumu.
Ja jūsu zupa vai sautējums ir sanācis pārlieku sāļš, tam varat pievienot klāt ūdeni. Šefpavāre Sāra Multone iesaka šādiem ēdieniem pievienot klāt ūdeni vai nesāļu buljonu. Ja buljonam jau ir pievienots sāls, tad to var atšķaidīt ar ūdeni un pēc tam pievienot klāt ēdienam.
Rīsi lieliski uzsūks sāli. Tāpēc, ja esat pagatavojis pārāk sāļu zupu, pievienojiet tai klāt vārītus rīsus.
Gatavojot maltīti pavāri iesaka izmantot produktus, kuri satur maz sāls. Tādējādi būs iespējams izvairīties no tā pārsālīšanas. Piemēram, ja izmantojat veikalos nopērkamos buljona kubiciņus, izvēlieties tādus, kuri ir ar zemu sāls daudzumu. Tā būs vieglāk kontrolēt ēdiena sāļumu.
Izrādās, ka skābi produkti palīdz līdzsvarot garšas. It īpaši sāļās garšas. Pārsālītu ēdienu ļoti viegli varēs izglābt citronu sula.
Ja sanācis pārsālīt dārzeņus, recepšu autore Geila Simmonsa iesaka tiem pievienot kaut ko treknu, piemēram, sieru. Mocarella vai rikotas siers lieliski palīdzēs līdzsvarot garšas. Savukārt dažādām mērcēm varat pievienot klāt sviestu vai eļļu, šie produkti palīdzēs samazināt sāļumu.
Piena produkti lieliski palīdzēs novērst pārlieku sāļumu. Ja esat pagatavojis ļoti sālītu zupu, pievienojiet tai pienu vai krējumu. Šie produkti palīdzēs līdzsvarot garšas un ēdiens vairs nebūs tik sāļš.