RECEPTE: Aknu plācenīši ar rīsiem

© Pixabay.com

Pievienojot rīsus, aknu plācenīši kļūst vēl gardāki un sātīgāki. Labi garšo gan karsti, gan auksti, īpaši ar dažādām mērcēm.

Sastāvdaļas

  • 80-100 g rīsu
  • 500-600 g vistu akniņu
  • 1 sīpols
  • 1 ola
  • 2 ēdamkarotes majonēzes
  • Pustējkarote sāls
  • Malti melnie pipari
  • 3-4 ēdamkarotes miltu
  • 2-3 ēdamkarotes augu eļļas

Pagatavošana

1․ Novāra rīsus aptuveni 20 minūtes, atdzesē.

2․ Aknas noskalo, sagriež gabaliņos. Sagriež gabaliņos sīpolu. Sasmalcina visu blenderī.

3․ Pievieno olu, majonēzi, sāli un piparus. Sakuļ vēlreiz.

4․ Pievieno rīsus. Pieber miltus un samaisa, lai nepaliktu kunkuļi.

5․ Uz pannas sakarsē eļļu uz vidējas uguns.

Aknu plācenīšus apcep no abām pusēm, lai kārtīgi apbrūnētu.

IZMĒĢINI ARĪ AKNU PASTĒTES RECEPTES!

Virtuvē

Vai arī jūs lielveikala plauktos noskatāties uz košajām, dzeltenajām kukurūzas vālītēm, tomēr neieliekat tās savā groziņā, jo baidāties, ka nepratīsiet tās pareizi pagatavot? Par to, kā pavisam vienkārši uzvārīt mutē kūstošu kukurūzu, dalās “The Takeout” - jums vajadzēs tikai divas sastāvdaļas.