RECEPTE: Mājas majonēze ar olu un ķiploku

© Pixabay.com

Pagatavot garšīgu majonēzi mājās ir viegli, īpaši ar iegremdējamā blendera palīdzību. Mērce izdodas tikpat bieza un krēmīga kā veikalā nopērkamā.

Sastāvdaļas

  • 1 liela ola
  • Pustējkarote citrona sulas
  • 2 tējkarotes sauso sinepju
  • 1-2 daiviņas ķiploka
  • 1 glāze augu eļļas
  • Sāls pēc garšas

Pagatavošana

1․ Visas sastāvdaļas liek augstā, šaurā traukā. Lieliski der iegremdējamā blendera oriģinālā glāze.

2․ Blenderi iegremdē līdz trauka apakšai. Dažas sekundes nekustina, līdz masa apakšā kļuvusi gaiša, krēmīga un bieza.

3․ Palielina ātrumu. Sāk lēnām un ne pārāk spēcīgi kustināt blenderi uz augšu un uz leju. Visai masai jākļūst viendabīgai.

Mājas majonēzi glabā slēgtā traukā ledusskapī ne ilgāk kā divas nedēļas.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS MĀJAS MĒRCĪŠU RECEPTES!

Virtuvē

Vai arī jūs lielveikala plauktos noskatāties uz košajām, dzeltenajām kukurūzas vālītēm, tomēr neieliekat tās savā groziņā, jo baidāties, ka nepratīsiet tās pareizi pagatavot? Par to, kā pavisam vienkārši uzvārīt mutē kūstošu kukurūzu, dalās “The Takeout” - jums vajadzēs tikai divas sastāvdaļas.