RECEPTE: Mājas majonēze ar olu un ķiploku

© Pixabay.com

Pagatavot garšīgu majonēzi mājās ir viegli, īpaši ar iegremdējamā blendera palīdzību. Mērce izdodas tikpat bieza un krēmīga kā veikalā nopērkamā.

Sastāvdaļas

  • 1 liela ola
  • Pustējkarote citrona sulas
  • 2 tējkarotes sauso sinepju
  • 1-2 daiviņas ķiploka
  • 1 glāze augu eļļas
  • Sāls pēc garšas

Pagatavošana

1․ Visas sastāvdaļas liek augstā, šaurā traukā. Lieliski der iegremdējamā blendera oriģinālā glāze.

2․ Blenderi iegremdē līdz trauka apakšai. Dažas sekundes nekustina, līdz masa apakšā kļuvusi gaiša, krēmīga un bieza.

3․ Palielina ātrumu. Sāk lēnām un ne pārāk spēcīgi kustināt blenderi uz augšu un uz leju. Visai masai jākļūst viendabīgai.

Mājas majonēzi glabā slēgtā traukā ledusskapī ne ilgāk kā divas nedēļas.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS MĀJAS MĒRCĪŠU RECEPTES!

Virtuvē

Virtuves dvieļi ir vieni no visbiežāk lietotajiem palīgiem mājās – ar tiem noslaukām rokas, tīrām virsmas, dažreiz pat izmantojam kā improvizētu karstumizturīgu paliktni. Taču tieši šī daudzveidīgā izmantošana nozīmē, ka dvieļi ātri zaudē svaigumu, sāk slikti ost un reizēm kļūst par baktēriju perēkli. Par laimi, ir daži vienkārši triki, kas palīdzēs tiem kalpot ilgāk un saglabāt tīrību, iesaka “Good Housekeeping”.

Svarīgākais