Šī zupa ir ne tikai garda, bet arī veselīga. Īsts dārzeņu smūtijs! Ir daudz šīs klasiskās receptes variantu. Var mainīt dārzeņu proporcijas, pat pievienot augļus un ogas, piemēram, persikus un zemenes. Ja nedaudz zupas paliek pāri, var to sasaldēt un izmantot mērču pagatavošanai.
Siltumnīcās šobrīd gozējas sulīgi, nogatavojušies tomāti, tāpēc ir vērts apdomāt, ko no bagātīgas vasaras ražas var pievienot dzērieniem. Dzērienu pazinējs Arvis Zēmanis, domājot par jaunās ražas apstrādāšanu, piedāvā palūkoties tālāk par vecmāmiņas marinējumu receptēm un mudina dārzeņus izmantot dažādos alkoholiskos kokteiļos.
Liela daļa cilvēku nespēj iedomāties dienu bez kafijas tases. Ikkatrs var atrast sev piemērotu kafijas veidu, jo pastāv tik daudz un dažādas garšas variācijas.
Kabacis ir viens no populārākajiem vasaras dārzeņiem. To ir iespējams izmantot dažādu ēdienu pagatavošanā. Ko darīt brīžos, kad visas ierastās kabaču receptes jau ir izmantotas vai apnikušas, bet šis dārzenis vēl atrodas ledusskapī? Izlasiet un izmēģiniet piecus neparastus kabaču pagatavošanas veidus. Lai labi garšo!
Tasīte kafijas no rīta, nākamā – pusdienas pārtraukumā, beidzamā – darbdienas noslēgumā. Karstā laikā īpaši piemēroti auksti kafijas dzērieni un pat deserti.
Ir īstais laiks, lai uzturā lietotu cukīni. Šis dārzenis ir bagāts ar daudz organismam vērtīgajiem vitamīniem, piemēram, A, B un C grupas vitamīniem, un citām minerālvielām. Izlasiet un noskaidrojiet, ko labu veselībai var sniegt cukīni, ja iekļausiet to ikdienas ēdienkartē!
Kombuča ir raudzēts, viegli dzirkstošs tējas dzēriens. Šis tējas dzēriens satur dažādus antioksidantus, B grupas vitamīnus, enzīmus un organiskās skābes, kas ir labas veselībai. Pagatavo pats savu kombuču, tas aizņems nedaudz laika, bet process ir visai vienkāršs!
Šādu dārzeņu maisījumu zupai gatavoju katru vasaru, stāsta saimniece Velta. Šī ir pārbaudīta recepte, bet vari arī ļauties eksperimentiem un izvēlēties savu kombināciju.
Karstajās vasaras dienās, lai atveldzētos lielisks palīgs būs gardas un vienkārši pagatavojamas ledus tējas. Izmēģini un atrodi savu iecienītāko šīs vasaras ledus tēju!
Auksto zupu var lieliski pagatavot arī bez tradicionālajām sastāvdaļām – bietēm un olas, arī pievienot gaļu nav obligāti. Piedāvājam divas ļoti vieglas un atsvaidzinošas aukstās zupas receptes.