6 dārzeņi, kurus, visticamāk, mazgājam nepareizi

© pexels.com

Vai jūs dārzeņus mazgājat pareizi? Izrādās, ka to var darīt arī nepareizi. Noskaidrojiet, kā vispareizāk mazgāt šos sešus dārzeņus, lai tie vienmēr būtu perfekti tīri!

pexels.com

1. Brokoļi un puķkāposti

Brokoļos un puķkāpostos esošās mazās "spraudziņas" ir ideāla vieta, kur "paslēpties" netīrumiem, baktērijām un pat maziem kukaiņiem. Lai šie krustziežu dzimtas dārzeņi būtu perfekti tīri, tos nepieciešams mērcēt. Ielejiet bļodā ūdeni, ielieciet tajā iekšā dārzeņus, ļaujiet tiem ūdenī mērcēties pāris minūtes. Pēc tam izņemiet tos ārā no ūden un ielieciet caurdurī, noskalojiet tos.

pexels.com

2. Briseles kāposti

Briseles kāpostu mazgāšanai ir jāpievērš īpaši liela rūpība. To mazās, cieši sakļautās lapas ir lieliski piemērota vide, lai starp tām paslēptos ne tikai netīrumi, bet arī mazi kukaiņi. Lai tos padarītu perfekti tīrus, ielejiet bļodā siltu ūdeni. Ļaujiet kāpostiem tajā mērcēties 10 minūtes. Pēc tam tie būs tīri.

pexels.com

3. Paprika

Paprikai ir bieza miza un tas nozīmē to, ka tās mazgāšanai ir jāpievērš liela uzmanība, lai šis dārzenis būtu pavisam tīrs. Nereti paprikas miza var būt pārklāta ar tādu kā vaska kartiņu (spīdīga). Lai atbrīvotos no tās, nepieciešams tekošā ūdenī ar švammīti nomazgāt papriku.

pexels.com

4. Kartupeļi

Kartupeļi pirms gatavošanas lielākoties tiek mizoti. Tomēr tas nenozīmē to, ka pirms mizošanas tos nav jāmazgā. Pirms mizojat kartupeļus, tos nepieciešams pamērcēt aukstā ūdenī. Tā ne tikai atbrīvosieties no netīrumiem, bet arī padarīsiet vieglāku mizošanu.

unsplash.com

5. Salātlapas

Lai salātlapas būtu ne tikai tīras, bet arī kraukšķīgas, tās nepieciešams pareizi nomazgāt. Iemērciet salātlapas aukstā ūdenī uz divām minūtēm. Pēc tam tās noskalojiet zem tekoša, auksta ūdens. Tā jūs atbrīvosieties no visiem netīrumiem un baktērijām. Kā arī iegūsiet kraukšķīgas lapiņas!

pexels.com

6. Puravi

Var šķist, lai puravs būtu tīrs nepieciešams noņemt nost tā pirmo slāni. Bet tā nav! Lai uzturā lietotu pavisam tīru puravu, nepieciešams veikt šos trīs soļus. Pārgrieziet puravu gareniski uz pusēm, iemērciet to bļodā, kura pildīta ar aukstu ūdeni, pēc tam to noskalojiet.

Avots

Svarīgākais