Pēdējā brīža svētku deserts no cepumiem, zemenēm un krēmsiera

© Ekrānuzņēmums

Deserts, kas neprasīs lielus sagatavošanās darbus un netērēs dārgo laiku. Atliek vien ķerties klāt.

Sastāvdaļas (4 nelielas porcijas):

  • 1/2 krūze sagrieztu zemeņu
  • 1 ēdamkarote pūdercukura

Pamata kārta

  • 7-8 cepumi ar pildījumu ("Oreo")
  • 2 ēdamkarotes izkausēta sviesta

Krēma kārta

  • 1/4 krūzes saldā krējuma
  • 1 ēdamkarote pūdercukura
  • 2 ēdamkarotes krēmsiera

Zemeņu mērce

  • dažas zemenes
  • pūdercukurs

Pagatavošana:

Zemenes, kas sagrieztas nelielos gabaliņos, sajauc ar ēdamkaroti pūdercukura, līdz cukurs ir pilnībā izkusis.

Ekrānuzņēmums

Cepumus ievieto noslēdzamā maisā un ar mīklas ruļļa palīdzību sasmalcina. Cepumu drupatas ievieto bļodā, nedaudz atstājot dekorēšanai. Tām pievieno izkausēto sviestu un visu kārtīgi samaisa.

Ekrānuzņēmums

Masu ievieto nelielos deserta traukos vai glāzēs un kārtīgi pieblietē. Tad trauciņus liek uz 10 minūtēm ledusskapī.

Ekrānuzņēmums

Atsevišķā bļodā ielej saldo krējumu. Tam pievieno cukuru un krēmsieru. Ar mikseri visu sakuļ gaisīgā masā.

Ekrānuzņēmums

No ledusskapja izņem deserta trauciņus ar cepumu pamatni. Virs tās izkārto zemenes ar pūdercukuru.

Ekrānuzņēmums

Pa virsu zemenēm uzklāj saldā kre'juma un krēmsiera masu, ko izlīdzina ar karoti.

Ekrānuzņēmums

Ekrānuzņēmums

Pēdējo kārtu veido zemenes, kas samīcītas kopā ar cukuru līdz mērces konsistencei.

Ekrānuzņēmums

Pa virsu izkārto atlikušās cepumu drupačas un izrotā ar veselu zemeni.

Ekrānuzņēmums

Avots

Virtuvē

Lieliskas pastas maltītes pagatavošanā viens no svarīgākajiem posmiem ir perfekti izvarīt pastu jeb makaronus. Lai izvārītu perfektu pastu, ievērojiet šos deviņus soļus! 

Svarīgākais