Ēdienu ekspertes Ilzes Auzeres Lieldienu olu sacepums

© Dmitrijs Suļžics/F64 Photo Agency

Finansiste un kulinārijas eksperte Ilze Auzeere dalījusies ar sacepuma recepti, kas radīta Lieldienu svētku galdam.

Sastāvdaļas (8 porcijām)

  • Tostermaize
  • Sviests, puse sviesta paciņas
  • Olas, 8 gab.
  • Saldais krējums, 500g
  • Čedaras siers, 400g
  • Bekons, 300g
  • Brokolis, 400g
  • Garšvielas Provansas, 2 ēdamkarote
  • Sāls, 1 ēdamkarote
  • Piecu piparu maisījums, 1ēdamkarote
  • Rīvmaize, 3ē damkarote

Pagatavošana

  1. Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
  2. Tostermaizi saplūkā mazos gabaliņos un izlīdzini 30 x 25 cm cepamajā pannā, kura kārtīgi ieziesta ar puspaciņu sviesta.
  3. Sakul olu ar krējumu un garšvielām, pārlej maizi ar olu maisījumu un atstāj uz 15 minūtēm.
  4. Tikmēr izcep bekonu, ja to izmanto, sarīvē Čedaras sieru un 3 minūtes patvaicē brokoļus.
  5. Ja izmanto saldētus brokoļus, tie tikai jāatkausē.
  6. Sadrupini izcepto bekonu, sagriez brokoļus 3 cm garos gabaliņos.
  7. Samaisi brokoļus ar 2/3 rīvētā siera un bekonu.
  8. Klāj brokoļu masu pannā vienmērīgā kārtā.
  9. Pārkaisi sacepumu ar rīvmaizi, Provansas garšvielām un atlikušo sieru.
  10. Cep 25 minūtes, līdz siers izkusis un rīvmaize apbrūnējusi.
  11. Pasniedz karstu.

Avots

Virtuvē

Lieliskas pastas maltītes pagatavošanā viens no svarīgākajiem posmiem ir perfekti izvarīt pastu jeb makaronus. Lai izvārītu perfektu pastu, ievērojiet šos deviņus soļus!