Finansiste un kulinārijas eksperte Ilze Auzeere dalījusies ar sacepuma recepti, kas radīta Lieldienu svētku galdam.
Sastāvdaļas (8 porcijām)
- Tostermaize
- Sviests, puse sviesta paciņas
- Olas, 8 gab.
- Saldais krējums, 500g
- Čedaras siers, 400g
- Bekons, 300g
- Brokolis, 400g
- Garšvielas Provansas, 2 ēdamkarote
- Sāls, 1 ēdamkarote
- Piecu piparu maisījums, 1ēdamkarote
- Rīvmaize, 3ē damkarote
Pagatavošana
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
- Tostermaizi saplūkā mazos gabaliņos un izlīdzini 30 x 25 cm cepamajā pannā, kura kārtīgi ieziesta ar puspaciņu sviesta.
- Sakul olu ar krējumu un garšvielām, pārlej maizi ar olu maisījumu un atstāj uz 15 minūtēm.
- Tikmēr izcep bekonu, ja to izmanto, sarīvē Čedaras sieru un 3 minūtes patvaicē brokoļus.
- Ja izmanto saldētus brokoļus, tie tikai jāatkausē.
- Sadrupini izcepto bekonu, sagriez brokoļus 3 cm garos gabaliņos.
- Samaisi brokoļus ar 2/3 rīvētā siera un bekonu.
- Klāj brokoļu masu pannā vienmērīgā kārtā.
- Pārkaisi sacepumu ar rīvmaizi, Provansas garšvielām un atlikušo sieru.
- Cep 25 minūtes, līdz siers izkusis un rīvmaize apbrūnējusi.
- Pasniedz karstu.
Avots