Diētiskais lavašs ar biezpienu un sieru

© Pixabay.com

Lai pagatavotu šo gardo un reizē diētisko uzkodu, mīkla speciāli nav jāgatavo, tāpēc jau pēc pusstundas lieliska maltīte būs galdā.

Sastāvdaļas

  • 1 tējkarote augu eļļas
  • 300 g cieta siera
  • 500 g liesa biezpiena
  • Daži zariņi diļļu
  • Sāls pēc garšas
  • 2 loksnes liela, plāna lavaša vai tortiljas
  • 150 ml piena

Pagatavošana

1․ Sakarsē cepeškrāsni līdz 160 °C. Formu (25 cm diametrā) ieziež ar eļļu.

2․ Sieru sarīvē uz rupjas rīves. Sajauc ar biezpienu.

3․ Dilles sakapā, pievieno pildījumam, pārkaisa ar sāli.

4․ Katru lavaša loksni atloca un pārklāj ar pildījumu. Nedaudz siera un biezpiena masas noliek malā.

5․ No lavaša satin ruletes. Vienu liek formā gar sieniņām. Otru ieloca iekšpusē.

6․ Pārkaisa ar atlikušo pildījumu un pārlej ar pienu.

7․ Cep 15-20 minūtes, kamēr pīrāgs kļuvis zeltaini brūns.

UZZINI, KAS JĀĒD, LAI NOTIEVĒTU VAI PIEŅEMTOS SVARĀ!

Virtuvē

Arī ēst gatavošanu var savā ziņā dēvēt par mākslu. Spējot apvienot dažādas garšas buķetes, mēs varam radīt debešķīgus ēdienus. Ne vienmēr, lai gatavotu gardas maltītes, nepieciešamas dārgas sastāvdaļas. Arī dažādi vienkārši, viegli pieejami un ikdienā plaši izmantoti produkti var paspilgtināt ēdiena garšu. Atliek vien zināt, kas ir šīs slepenās sastāvdaļas, kuras, pievienojot klāt ēdienam, vienkāršu maltīti var padarīt debešķīgu! Šos produktus izmanto arī tādi slaveni šefpavāri kā Džeimijs Olivers un Gordons Remzijs.

Svarīgākais