Gardie sarkanā velveta virtuļi

© Ekrānuzņēmums no Youtube

Ja jums garšo sarkanā velveta kūka, tad arī šie virtuļi jums ies pie sirds! Pagatavojiet gardus sarkanā velveta virtuļus! Tas ir pavisam vienkārši!

Vajadzēs:

Virtuļiem

  • 1 gl. miltus;
  • 2 tējk. kakao pulvera;
  • 1/2 tējk. cepamās sodas;
  • šķipsniņu sāls;
  • 1/2 gl. cukura;
  • 3 ēdk. sviesta;
  • 1 olu;
  • 1/2 tējk. vaniļas ekstrakta;
  • 1/3 gl. paniņu;
  • 1/2 tējk. etiķa vai ābolu sidra etiķa;
  • 1 ēdk. sarkanās ēdiena krāsvielas.

Krēmam jeb glazūrai:

  • 60 gr. krēmsiera;
  • 1/2 gl. pūdercukura;
  • 1/2 tējk. vaniļas ekstrakta;
  • 1 ēdk. piena.

Pagatavošana:

1. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Kamēr cepeškrāsns sildās, nepieciešams sagatavot virtuļu mīklu.

2. Sākumā nepieciešams izkausēt virtuļu mīklai paredzēto sviestu.

3. Lieciet bļodā izkausēto sviestu, pievienojiet tam klāt olu, paniņas, vaniļu un etiķi. Ar mikseri visas sastāvdaļas sajauciet kopā.

Ekrānuzņēmums no Youtube

4. Pēc tam mīklai pievienojiet klāt visas sausās sastāvdaļas - miltus, kakao pulveri, cepamo sodu, cukuru un sāli. Lai virtuļi izdotos "gaisīgāki", sausās sastāvdaļas varat iesijāt. Kad tas paveikts, visu kārtīgi ar mikseri sajauciet kopā.

Ekrānuzņēmums no Youtube

5. Kad visas mīklas sastāvdaļas sajauktas kopā, pievienojiet masai klāt pārtikas krāsvielu. Visu atkal samaisiet.

6. Ievietojiet mīklu konditorejas maisiņā.

7. Ja jums mājās ir virtuļu cepamā veidne, tad tajā iepildiet mīklu. Ja tādas nav, tad uz cepamā papīra ar konditorejas maisiņa palīdzību veidojiet mīklas gredzenus.

Ekrānuzņēmums no Youtube

8. Brīdī, kad veidojat virtuļus, nelielu daļu mīklas iespiediet citā veidnē. Tā pēcāk tiks izmantota dekorēšanā.

9. Cepiet virtuļus 180 grādu temperatūrā aptuveni 10 minūtes vai arī tik ilgi, līdz iedurot mīklā ar koka irbulīti pie tā vairs nekas nepielīp klāt.

10. Kad virtuļi izcepti, atstājiet tos uz piecām minūtēm atdzesēties. Pēc tam izņemiet tos no formas. Tiem nepieciešams atdzist vēl 30 minūtes.

11. Kamēr virtuļi dzesējas, varat pagatavot krēmu.

12. Saputojiet krēmsieru kopā ar pūdercukuru, vaniļas ekstraktu un pienu. Glazūrai nepieciešams būt šķidrai, aptuveni pankūku mīklas konsistencē. Ja glazūra ir pārāk bieza, varat tai klāt papildus pievienot pienu.

13. Kad virtuļi ir atdzisuši, ņemiet vienu virtuli un iemērciet to līdz pusei krēmā. Tā viena puse būs noklāta ar krēmu. Novietojiet to pēc tam uz šķīvja, lai krēms sastingtu.

14. Kad visi virtuļi ir pārklāti ar krēmu jeb glazūru, sadrupiniet izcepto, lieko mīklu. To uzkaisiet pāri virtuļiem.

Ekrānuzņēmums no Youtube

Lai labi garšo!

Avots