Izsmalcināto Francijas pankūku recepte Māmiņdienai

© Publicitātes foto

Pārsteidz mammu ar pankūkām Galette no izsmalcinātās Francijas, kuras radījusi ēdienu blogere Anna Birmane.

Sastāvdaļas:

  • “Dobeles dzirnavnieka” Plāno pankūku maisījums
  • Gabaliņš cietā siera
  • Olas
  • Sagriezti šķiņķa gabaliņi
  • Sāls, pipari

Pagatavošana:

  1. Pankūku mīklu pagatavo pēc norādījumiem uz iepakojuma.
  2. Uzkarsē pannu. Uz pannas uzlej vienu kausiņu mīklas, ļauj tai izplūst pa visu pannas virsmu. Cep aptuveni 1 minūti.
  3. Pankūkai nedaudz atloka uz augšu visas četras malas, izveidojot kvadrāta formu.
  4. Pankūkas vidū uzsit veselu olu, uzber nedaudz sāli, piparus, uzliek vāku un ļauj olai savilkties. Apkārt olai uzber nedaudz sarīvētu sieru, uzliek šķiņķa gabaliņus vai citas piedevas pēc izvēles.

Publicitātes foto

Virtuvē

Ikvienam ir gadījies – atver ledusskapi, bet tur esošās salātu lapas izskatās pavisam skumji. Kraukšķīgā svaiguma vietā tās ir kļuvušas mīkstas, savītušas un nešķiet piemērotas ēšanai. Tomēr nesteidzies tās izmest – ir kāds vienkāršs un pārbaudīts triks, kas ļauj atjaunot to sākotnējo kraukšķīgumu! Viss, kas Tev nepieciešams, ir bļoda ar aukstu ūdeni, ledus un citrona šķēlītes, iesaka “thekitchn”.

Svarīgākais