Izsmalcināto Francijas pankūku recepte Māmiņdienai

© Publicitātes foto

Pārsteidz mammu ar pankūkām Galette no izsmalcinātās Francijas, kuras radījusi ēdienu blogere Anna Birmane.

Sastāvdaļas:

  • “Dobeles dzirnavnieka” Plāno pankūku maisījums
  • Gabaliņš cietā siera
  • Olas
  • Sagriezti šķiņķa gabaliņi
  • Sāls, pipari

Pagatavošana:

  1. Pankūku mīklu pagatavo pēc norādījumiem uz iepakojuma.
  2. Uzkarsē pannu. Uz pannas uzlej vienu kausiņu mīklas, ļauj tai izplūst pa visu pannas virsmu. Cep aptuveni 1 minūti.
  3. Pankūkai nedaudz atloka uz augšu visas četras malas, izveidojot kvadrāta formu.
  4. Pankūkas vidū uzsit veselu olu, uzber nedaudz sāli, piparus, uzliek vāku un ļauj olai savilkties. Apkārt olai uzber nedaudz sarīvētu sieru, uzliek šķiņķa gabaliņus vai citas piedevas pēc izvēles.

Publicitātes foto

Virtuvē

Rudens ir īstais laiks, lai virtuvē radītu brīnumus no sezonas augļiem un dārzeņiem. Āboli, ķirbis un bumbieri ir labi pazīstami ikvienam, taču tie slēpj daudz vairāk iespēju nekā ierastie ievārījumi vai kompoti. Mazliet drosmes, un tradicionālā ievārījuma burka pārvēršas par kulināru piedzīvojumu – saldā un pikantā saspēle rada garšas, kas pārsteigs gan ģimeni, gan viesus. Ar receptēm dalās “Martha Stewart”.

Svarīgākais