Citrona sulas, sinepju un medus mērce lieliski papildina dārzeņus un lasi. Laša vietā labi iederas arī vistas fileja.
1․ Zivi apslaka ar pusēdamkaroti citrona sulas. Pārkaisa ar sāli, pipariem, garšvielām un ietin folijā.
2․ Kartupeļus sagriež vidēja lieluma gabaliņos, kabačus - aplīšos. Pārkaisa ar sāli, pipariem un baziliku, pārlej ar divām trim ēdamkarotēm eļļas.
3․ Liek dārzeņus ar eļļu ieziestā formā, zivi novieto atsevišķi. Cep aptuveni 15-20 minūtes 200 °С temperatūrā.
Jo lielāki gabaliņi, jo ilgāk jācep. Dārzeņiem jākļūst mīkstiem, zivij vai vistai - gatavai.
4. No citrona izspiež vēl 2 ēdamkarotes sulas. Sajauc ar eļļu, medu, sinepēm, sasmalcinātu ķiploku un šķipsniņu.
5․ Uz šķīvja liek spinātus. Uz tiem - kartupeļus un kabačus. Zivi salauza ar dakšiņu nelielos gabaliņos un liek uz dārzeņiem. Pārlej ar mērcīti un uzreiz pasniedz.
IZMĒĢINI ARĪ JAUNOS KARTUPEĻUS AR SIERU!